Polis, geçen cuma günü 20:45 sularında bir kamyon şoförü tarafından Quickborn'daki A7 otoyoluna yakın ormanlık alanda bulunan cesedin Tunahan’a ait olduğunun kesinleştiğini açıkladı.

Bugüne kadar hafif siklette 11 profesyonel maça çıkmış, gelecek Ekim ayında ise Almanya şampiyonluğu için hazırlık yapan Tunahan Keser'in öldürülmesi üzerine polis tarafından bir açıklama yapıldı.

Polis tarafından yapılan açıklamada cesedin DNA testi sonucu 22 yaşındaki Tunahan Keser ait olduğu kesinleşti denildi.

ÖNCE DİZ KAPAĞINDAN VURULMUŞ

Öte yandan Tunahan Keser'in de antrenörü gibi tabancayla diz kapağından vurulduğu açığa çıktı. Alman basınına "Tunahan çok cesur bir boksördü. Olay sırasında Tunahan'ın karşılık vermiş olabileceği için veya da birilerini tanıdığı için daha sonra öldürüldüğü" yorumunu yapan antrenörü, "Ben olsam karşılık veremezdim. Belki bunun için hala yaşıyorum" açıklamasında bulundu.

Antrenörü Khoren Gevor'ün açıklamasına göre profesyonel boks çevreleri arasında yaşanan bir tartışma sonucu öldürüldüğü ileri sürülen Tunahan'ın, öldürülmeden önce diz kapağından vurulmuş olması, mafya çevrelerinde son uyarı anlamında yorumlandı. Hamburg'ta yayımlanan Morgenpost gazetesine konuşan antrenörü Gevor, olayla ilgili bir kişiden şüphelendiğini ifade etti.

Tunahan'ın cesedinin bulunduğu yerde değil de, başka bir yerde öldürülmüş olabileceği üzerinde duran polis yetkililerinin, soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürdükleri açıklandı.

Yakın çevresinden edinilen bilgilere göre gelecek Ekim ayı içinde yapılacak bir şampiyonluk maçı için uzun süredir hazırlık yapan Tunahan'ın ölüm olayının, "boks dünyası" olarak adlandırılan boks mafyası tarafından işlenmiş olabileceği şüphesi ileri sürüldü. 

ANTRENÖRÜNÜ VURANLAR KİM ?


 

Tunahan Keser’in 23 Haziran’da Hamburg’ta ringe çıkacağı maç, birkaç gün kala iptal edilmişti. 23 Haziran gecesi saat 00.30 sıralarında eski Avrupa Şampiyonu ve Tunahan’ın antrenörü Khoren Gevor (37) kimliği belirsiz bir kişi tarafından bacağından vurulmuştu. Bu olaydan 17 saat sonra, Kollau Caddesi’ndeki iş yerinden çıkan Tunahan, hiçbir iz bırakmadan kaybolmuştu. Tunahan, caddede en son saat 17.30 sıralarında görülmüştü. 

Tunahan’ın antrenörü Khoren Gevor, Alman medyasına yaptığı açıklamada, hem kendisine yönelik saldırı, hem de Tunahan olayından dolayı başka bir boksörü suçlamıştı.

Kimler tarafından öldürüldüğü henüz açıklığa kavuşmayan genç böksör Tunahan'ın acılı babası Cemil Keser, "Olayın iptal olan boks maçı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Şimdi dik durup oğlumun katillerinin bulunması için mücadele edeceğim" dedi.