Avrupa Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyon'u tarafından 2015 yılında Hamburg'da düzenlenen “Kültür ve Ülkü Şöleni”ne katıldığı ve konuşma yaptığı gerekçesiyle partisi Yeşiller tarafından ihraç talebiyle mahkemeye verilen ve daha sonra partisinden ayrılan Nebahat Güçlü, Alman Sosyal Demokrat Parti’ye (SPD) üye oldu.

Hamburger Abendblatt’ gazetesi Hamburg eyaletinin bağımsız Milletvekili Nebahat Güçlü’nün Hamburg’un Ottensen seçim bölge teşkilatında bir yıllığına 'şartlı üye' statüsünde bulunduğunu yazdı. Altona'daki SPD'de "misafir üye" statüsüne sahip olduğu aktarılan Nebahat Güçlü'nün bu statüye göre bir yıl süreyle parti organlarında seçme ve seçilme hakkının bulunmadığı açıklandı. 

Güçlü gazeteye‚ Yeşiller Partisi’nde sosyal politika alanında angeje oldum, Yeşiller Partisi ile SPD arasında bir fark görmüyorum. SPD’de kendimi iyi hissediyorum’ şeklinde açıklamada bulundu.

Hatırlanacağı üzere Güçlü, 2015 yılında Almanya Türk Federasyon'a bağlı ülkücülerin toplantısına katıldığı ve konuşma yaptığı gerekçesiyle partisi Yeşiller’den ve Almanya’daki sol kamuoyundan büyük tepki almıştı. 15 Şubat 2015 Hamburg eyaleti seçimlerinden sonra bağımsız milletvekili olarak parlamentoya girmişti. Güçlü'nün AKP'nin yurtdışındaki lobi örgütü olarak tanımlanan UEDT ile de yakın ilişki içinde olduğu kamuoyuna yansımıştı.

UEDT’Yİ  ALMAN İÇ İSTİHBARAT SERVİSİ İZLİYOR 

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Almanya'nın iç istihbarat birimi olan Anayasa Koruma Teşkilatı (BfV), AKP’ye yakınlığıyla bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Almanya’daki faaliyetlerinin izlendiğini açıkladı. 

BfV Başkanı Hans Georg Maassen, kurumun 2017 yılı raporunun açıklandığı basın toplantısında, UETD hakkında eleştirel ifadeler kullandı. “UETD’yi milliyetçi bir grup” olarak tanımladıklarını söyleyen BfV Başkanı Maassen, “UETD’yi özgürlükçü, demokratik ilkelerin oluşturduğu anayasal düzen ile uyumlu olmayan bir grup olarak değerlendiriyoruz” dedi.

OSMANEN GERMANİA ÇETESİ İLE SAMİMİ FOTOĞRAF

Alman basını Güçlü’nün  doğrudan Ankara ile irtibat kurduğu iddiasıyla Almanya’da Federal İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanan Osmanen Germania çetesinin bir dönem Kuzey Teşkilatı Kurucu Başkanı M.C.ile yakın irtibatta olduğunu yazmıştı. Bunun üzerine Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir eyalet hükümetine konu ile ilgili soru önergesi vermişti. Önergede MİT ve o dönemler başkanlığını yürüttüğü Hamburg Türk Toplumu (TGH) arasındaki bağlantı sorulmuştu. 

Süheyla Kaplan