Saksonya Adalat Bakanı Sebastian Gemkow, Jaber Albakr’ın intiharına ilişkin düzenlenen basın toplantısında intihara ilişkin bilgi verdi. Yetkililerin terör şüphelisi Albakr’ın intihar edeceğine dair bir emare tespit edemediklerini kaydeden Gemkow, “Olmaması gereken bir olay ne yazık ki oldu” dedi.

Albakr’ın cezaevine geldiğinde yapılan kontrollerinde sakin bir tutum sergilediğini kaydeden Leibzig cezaevi müdürü Rolf Jacob, ilk etapta 15 dakikada bir kontrol edilen tutuklunun duygusal tepkiler vermediğinin ve sakin olmasının tespiti üzerine 30 dakikada bir kontrol edilmeye başlandığını söyledi. Albakr’ın son olarak 19:45’te yapılan kontrol esnasında tutuklulara verilen gömlek ile kaldığı hücrenin demir parmaklıklarına kendisini astığının tespit edildiğini kaydeden Jacob, tutuklunun akut intihar şüphesi olmadığı için özel hücreye konulmadığını belirti.

Jaber Albakr’a yardım ettiğinden hareketle tutuklanan Khalil A. adlı şüphelinin kaldığı hücre önünde ise, bir cezaevi görevlisinin sürekli nöbet tutmaya başladığı öğrenildi.

Saksonya Adalat Bakanı Sebastian Gemkow, istifa çağrısına, tüm sorumlulukları kabul ettiğini ancak istifa etmesini gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.

Chemnitz kentinde bombalı eylem hazırlığında olduğu şüphesiyle kaldığı eve cumartesi günü baskın düzenlenen Jaber Albakr, kıl payı kurtulduğu baskın sonrasında tüm kontrollere rağmen Leibzig kentine gitmeyi başarmıştı. Leibzig’de sosyal medya üzerinden kalacak yer arayan Albakr, kendisini evlerine alan üç Suriyeli tarafından pazartesi günü elleri ve ayakları elektrik kablosuyla bağlandıktan sonra polise teslim edilmişti.

Alman Anayasayı Koruma Teşkilatına göre Albakr, Berlin’de bir havalimanına bombalı saldırı planlamakla suçlanıyordu. Albakr’ın Chemnitz’deki evinde yapılan aramalarda 1,5 kilogram TATP patlayıcı madde bulunmuştu.