SÜRYANİ HALKI DOSTLUK VE BARIŞ ÖDÜLÜ’NÜ KEMAL YALÇIN’A VERDİ

Almanya’nın Gronau kentinde Dünyanın her yanında gelen Süryani din adamları ve aydınları bir araya geldi.

Beş dilde(Türkçe, Almanca, İngilizce, Holandaca ve Arapça) yayınlanan “Süryani Halk Kahramanı ŞEMUN HANNE HAYDO” adlı kitabın yazarı KEMAL YALÇIN’a Süryani halkı adına bu etkinlikte .- DOSTLUK VE BARIŞ ÖDÜLÜ- verildi.

Yazar Kemal yalçın 1998 yılında Emanet Çeyiz adlı eseriyle Abdi İpekçi Türkiye Dostluk ve Barış Ödülü’nü ve 1999 yılında Türkiye-Yunanistan Dostluk ve Barış Ödülü’nü laik görülmüştü.

Kemal Yalçın'a verilen ŞEMUN HANNE HAYDO DOSTLUK VE BARIŞ ÖDÜLÜ gerekçesinde şunlar yazılıdır:

“Süryani Halk Kahramanı ŞEMUN HANNE HAYDO ve Süryaniler ve SEYFO adlı kitaplarınızla Süryani tarihinin ve Seyfo gerçeklerinin anlaşılmasına, Süryanilerin acılarının dinmesine, Turabdin’de, Türkiye’de ve dünyada dostluk ve barışın gelişmesine yaptığınız katkılar ve cesaretli çalışmalarınız nedeniyle size bu ödülü vermekten şeref duyarız.”

Ödül verilen salonda görüştüğümüz ve Radyo Kaktus Münster e.V adına kutladığımız yazar Kemal Yalçın „Elbette kitaplarımın bu ödülere layık görülmesinden çok mutlu oldum. Dilerim‚‘Süryani Halk Kahramanı ŞEMUN HANNE HAYDO‘ adlı bu kitap çalışmam, toplum vicdanının temizlenmesine, Süryanilerin tanınmasına, Seyfo'nun acılarının dinmesine ve Türkiye’de barış kültürünün gelişmesine yardımcı olur“ dedi.

Orada bulunan yüzlerce insana kitaplarını imzaladı.

Ayrıca Avrupa‘da Yaşayan Türkiyeli Yazarlar Girişimi (ATYG) adına Şair Cahide Özer bir deste çiçekle Kemel yalçın’ı kutladı ve çelışmalarının sürekliliğini diledi.

Münster, 24.11.2018,

Molla Demirel