Stuttgart’ta devrimci, antifaşist örgütlerin bir araya gelerek oluşturduğu “Filistin Halkı İle Dayanışma İnisiyatifi” Cuma günü şehir merkezinde bir miting gerçekleştirdi.

Almanca Stuttgart Filistin Halkıyla Dayanışma İnisiyatifi imzalı emperyalizmi, Siyonizmi protesto eden pankartın açıldığı mitingde inisiyatif adına yapılan Almanca konuşmada, Filistin halkının tek gerçek dostunun dünyanın ezilen halkları olduğu vurgulandı. Emperyalistlerin ve siyonizmin saldırılarına karşı halklar ile dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yapıldı.

Filistinliler adına yapılan konuşmada, dayanışmanın öneminin bu süreçte çok önemli olduğu, önümüzdeki süreçte de ortak çalışmanın geliştirilmesi gerektiği belirtildi. Nav-Dem adına yapılan konuşmada da Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olunması gerektiği vurgulandı.

Sıklıkla “Viva, Viva, Viva Palästina (Yaşasın, Yaşasın, Yaşasın Filistin”, “Yaşasın Enternasyonal dayanışma” sloganlarının atıldığı mitingde Filistin, MLKP, AvEG-Kon, AGİF, SYKP, HDK Stuttgart, ATİK, ADHK, Yeni Demokrasi, Alınteri bayrak ve flamaları taşındı.

Miting, müzik dinletisi, alkışlar ve sloganlarla sonlandı.

Necati Abay / Stuttgart