Alman Der Spiegel dergisinde Gülen cemaatine ilişkin kritik haberleriyle tanınan Maximillian Popp’un yazdığı habere göre, Wowereit’ın Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Kültür Olimpiyatlarına verdiği destekten dolayı, parti içindeki sol kanattan sert eleştirilerin geldiği belirtildi.

SPD’li Belediye Başkanı Woweireit’e SPD çatısı altında faaliyet gösteren Göçmen ve Çeşitlilik Çalışma Grubu’nda yer alan sol kanatın, Olimpiyatlara sosyal demokrat bir parti olarak destek verilip verilmemesi konusunun tekrar düşünülmesi gerektiği hususunda bir mektup gönderildiği kaydedildi.

SPD’NİN SOL KANATINDAN SERT ELEŞTİRİ

SPD Berlin eyaletinde geçtiğimiz yıl kurulan Çeşitlilik ve Çalışma Grubu temsilcilerinden Aziz Bozkurt, Gülen hareketinin Sosyal Demokrat harekete karşı bir kale olarak kurulmuş, anti demokratik uygulamalarla yürütme, yargı ve medyanın eşitlenmesi için katkısını yapan bir hareket olduğunu savundu.

Bozkurt, Gülen hareketinin Almanya’da göçmenlerin uyumunu tehdit eden ve ultra konservatif bir hareket olduğunu sözlerine ekledi. Haberde ayrıca, Gülen cemaatine ait Almanya’da 300 dershane bulunduğu ve bazı okullarda beyin yıkandığı ve kurslara gelen öğrencilere şiddet uygulandığı iddia edildi. Bir süre önce Baden-Württemberg eyaleti İç İstihbarat Örgütü olarak bilinen Anayasayı Koruma Dairesi bir mektupla Gülen Cemaati’nin demokratik düzeni Almanya’da tehdit ettiğini belirtmişti.

15 Mart tarihinde Berlin’de Martin Otel’de gerçekleştirilecek olimpiyatların danışma kurulunda Deutsche Bank’dan Ergün Akıncı, Metropol FM’den Tamer Yıkıcı, Alman etnolog Prof. Dr. Wolfgang Kaschuba, İtalyan kökenli Alman sanatçı Mario Rispo bulunuyor.