Almanya’da yayınlanan JUNGE WELT gazetesi, Hamburg Eyaleti Yabancılar Dairesinin 35 yıldır Almanya’da yaşayan ve solcu muhalif tavrıyla tanınan gazeteci Adil Yiğit ile bir röportaj yaptı.

Almanya’da yayınlanan JUNGE WELT gazetesi, Hamburg Eyaleti Yabancılar Dairesinin 35 yıldır Almanya’da yaşayan ve solcu muhalif tavrıyla tanınan gazeteci Adil Yiğit’in oturum iznini uzatmayarak, Almanya’yı terk etmesini istemesi üzerine kendisiyle yaptığı röportajı “Bu Sosyal Demokrat-Yeşiller Eyalet Hükümetinin Ayıbıdır” başlığıyla yayınladı. G-20 zirvesi sırasında da akreditasyonu iptal edilen Yiğit’ten daha sonra yanlışlık oldu diye özür dilenmişti.

Yayınladığı Avrupa Postası adlı internet gazetesinde muhalif ve eleştirel bir çizgi izleyen Adil Yiğit, kendisinin sınır dışı edilmek istenmesinin Almanya ve Türkiye arasında ilişkilerin yeniden iyileştirme çabaları ve kirli silah ticareti pazarlıklarıyla bağlantı olduğunu ileri sürüyor.

“Avrupa Postası'nda Türkiye üzerinde saysız haberler yayınladım. Daireler benim kim olduğumu biliyor. Sıradan suya sabuna dokunmayan bir gazeteci değilim. Türkiye’de olanlar, Kürdistan’da olanlar beni rahatsız ediyor ve bunları görmezden gelemem. Hakkımdaki karar, tek bir memurun kararı değildir. Bu Hamburg Eyalet hükümetini oluşturan Sosyal Demokrat ve Yeşillerin ayıbıdır” diyen Yiğit, sadece SOL Partinin kendisini davet ettiğini ve eyalet meclisine kendisiyle ilgili soru önergesi vereceğini söylüyor.

İşte o haberin linki:

https://www.jungewelt.de/artikel/325514.es-ist-eine-schande-für-den-rot-grünen-senat.html

İrfan Cüre / Hamburg