Süheyla Kaplan



Hamburg'da çok sayıda göçmen kuruluşu, muhalefet partileri ve Afrikali mülteci SPD'nin mülteci politikasına karşı pankartlar eşliğinde kent merkezinde gösteride bulundu.

 

İÇİŞLERİ BAKANI NEUMANN POLİS KONTROLLERİNİ SAVUNDU

 

Hamburg Eyaleti İçişleri Bakanı Michael Neumann, Alman NDR kanalına verdiği demecinde  Lampedusa grubu olarak tanınan mültecilere uygulanan kimlik kontrollerini savunarak, “Göçmenlerin eyalette kaçak kalmasını istemiyorum, tam tersine onlara oturum hakkı ve perspektif sunulabilmesi için böyle bir uygulama gerekmekte.  Ancak, kendileri ile ilgili bilgileri ilgili dairelerle paylaşmak zorundalar“ dedi.

 

Geçtiğimiz Mart ayından beri St. Georg Kilisesi'nde yaşamlarını sürdüren seksen Afrikalı mültecinin, iltica süresine başvurduktan sonra, Almanya'da kalıp kalmayacakları net değil. Bu konuda Afrikalı göçmenler endişeli. Bu nedenle çoğu Yabancılar Daireleri'ne gidip, kimliklerini açıklamak istemiyorlar, tam tersine bu soruna „toplu çözüm“ bulunmasından yanalar.  Mülteciler, kimlik kontrollerinin ülkelerine sınırdışı edilmesini   kolaylaştırmak için yapıldığını düşünüyor.

 

 

SOL PARTİ SPD'Yİ IRKÇILIKLA SUÇLADI

 

Öte yandan Sol  Parti Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri Hamburg eyelet Başbakanı Olaf Scholz'a “açık mektup göndererek, kimlik kontrolünü ırkçı bir uygulama olarak değerlendirdi ve buna derhal son verilmesi gerektiği ifade edildi.

 

Hamburg Sendikalar Birligi (DGB) Hamburg teşkilat Sözcüsü Uwe Grund ise, Lampedusa'dan gelen Afrikalı mültecilerin sorununa insani çözüm bulunması gerektiğini bildirdi.