İstanbul / Taksim-Süheyla Kaplan




Onur Yürüyüşüne bu yıl Taş’ın yanı sıra, Alman Yeşiller Partisi Federal Meclis Milletvekili Volker Beck, Die Linke Berlin Eyalet Meclisi Üyesi Hakan Taş, Federal Meclis’te Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Mechthild Rawert, Sosyal Demokrat Parti Eyalet Meclisi Üyesi Erol Özkaraca ve Die Linke’den Federal Milletvekili Andre Hunko gibi isimler katıldı.

 

Taş, miting alanında yaptığı konuşmada bütün vatandaşların eşit haklara sahip olması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’de de meclisde eşcinsel parlamenterlerin olması gerektiğini söyledi.

 

Taş, ‘’İnsan hakları ve eşitlik bütün vatandaşlar için geçerlidir. Türkiye’de eşcinsellerin hakları iyileştirilmeli. Avukatlar cezaevlerinde olmamalı. Türkiye’de eşcinsel hareket 30 ila 40 kişi arasında başladı bugün ise yüzlerce kişi yürüyüşe katılıyor. Türkiye’de eşcinsel hareket hızlı bir biçimde gelişme göstermektedir. Meclis’de artık eşcinsel parlamenterler görmek istiyoruz’ dedi.

 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AKP iktidarının eşcinsellere yönelik hiçbir politika geliştirmediğini ifade ederek, bu hükümet tarafından onların ‘hastalıklı’ olarak görüldüğünü söyledi.

 

Tanal, ‘’Eşcinseller gerici iktidarlara umut bağlayamaz. CHP devrimci bir partididir. Eşit yurttaşlık talebi de ancak devrimci partilerle mümkün olabilir’ şeklinde konuştu.

 

Alman parlamenterler ise,  Türkiye’de Gezi Parkı direnişçilerinin her zaman yanında olduklarını belirterek, insan haklarının evrensel değerler içinde değerlendirilmesi gerektiğini hatırlattılar.

 

 Türkiye’de 20 yılı geride bırakan lezbiyen, gey, biseksüel ve trans hareketin bileşenleri "Alışın, gitmiyoruz" demek için İstiklal Caddesi'nde toplandı.

 80’i aşkın ülke ile 6 kıtaya uluslararası dayanışma çağrısının yapıldığı yürüyüşe Türkiye'den de CHP

 CHP İstanbul milletvekilleri Binnaz Toprak, Şafak Pavey, Melda Onur, Müslim Sarı ve Mahmut Tanal ile Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün ve BDP Milletvekili Sebahat Tuncel katıldı.