Adil Yiğit



2000 yılından beri yaptığı başarılı çalışmalarıyla kamuoyunun dikkatlerini çeken  Sınırsız Göçmen Girişimciler Derneği’nin düzenlediği açık kapı gününe, iş, sosyal ve siyasi çevrelerden yoğun katılm oldu.


Hamburg eyalet milletvekili (SPD) Kazım Abacı'nın başkanı olduğu "Unternehmer Ohne Grenzen " kendi işyerini kurmak isteyen işletmeciler için verdiği ücretsiz danışmanlık faaliyetleriyle yakından tanınmakta.

Bünyesinde Alman, Rus ve Türkiye kökenli 18 görevli elemanı bulunan Sınırsız Göçmen Girişimciler Derneği, gençlere meslek yeri bulmak ve ailelerine danışmanlık hizmetleri gibi birçok alandaki sosyal faaliyetlere imza atmakta.

İLHAN AKDENİZ : 'İKİ YILDA 600 AİLEYE DANIŞMANLIK YAPTIK'



Unternehmer Ohne Grenzen
adlı Sınırsız Göçmen Girişimciler Derneği'nde, kuruluşundan beri çeşitli proje dallarında görev yapan İlhan Akdeniz çalışmalarına yönelik ise, şunları açıkladı: "Günümüze kadar hepsi de sosyal alandaki dört ayrı projede görev yaptım. Özellikle de gençlerin meslek yeri bulmalarında yakından ilgilenmekteyiz. Çeşitli semtlerdeki okul idaresiyle işbirliği dahilinde, ailelere danışmanlık görevi de vermekteyiz. Son iki yılda 600 aileye danışmanlık hizmeti sunduk. "

'AİLELER, SORUNLARA YETERİNCE DUYARLI DEĞİL'

Eltern Aktiv Plus projesinde görevli İlhan Akdeniz, 2014 yılında başlayacakları yeni bir projeden söz ederek " Yeni yıldan sonra çalışma alanımız sadece okullarla sınırlı kalmayarak, kreşleri ve okullarda 6. sınıfa kadar eğitim görenleri de içine alacak " ifadesinde bulundu. Okullarda yapılan danışmanlık hizmetlerine ailelerin yeterince duyarlı davranmadıklarını dile getiren Akdeniz " Ailelerdeki çekingenliğin giderilmesinde değişik kitle örgütleri, dernekler ve camiler olumlu rol oynamaktadır" açıklamasını yaparak, 'Yeni yıla daha güvenli bir tempoyla başlangıç yapacağız' dedi.