Münih’teki Nokia Siemens Network şirketi 3 bin 600 çalışanına bir mail göndererek, Münih şubesini 2012 yılının sonuna kadar kapatacağını bildirdi. İşçi temsilciliğinden alınan bilgiye göre Siemens’in Münih’teki 3 bin 600 çalışanından 2 binini çıkaracağı, geri kalan bin 600 çalışanı diğer şirketlerine dağıtacağı öğrenildi.

Siemens ve Nokia’nın ortak şirketi olan NSN, Almanya çapında 9 bin 100 çalışanından 2 bin 900’üzüne veda edeceğini açıklarken, Münih merkezinin ise tümüyle kapatılacağını belirtti. Münih’teki 3 bin 600 işçinin yaklaşık bin 600’ünün diğer merkezlere yerleştirileceği açıklandı. NSN şirketinden yapılan açıklamada 2013’ten itibaren sadece Ulm, Bonn, Berlin, Düsseldorf ve Bruchsal merkezlerini açık tutacağı kaydedildi.

Çalışanlar kaygılı

Salı sabahı çalışanlara mail yoluyla ulaşan haber, kaygı ve endişeye yol açtı. Haber çalışanlar arasında büyük üzüntü yaratırken, sendikaları da bir hayli kızdırdı. Arzu eden çalışanların diğer merkezlerde işlerine devam edebileceği seçeneğine rağmen, bunun ailesi Münih’te yaşayanlar için kolay olmayacağı vurgulandı.

Siemens’in Münih şubesini tamamen kapatacağı haberi Bavyera Eyalet Meclisi’nde de şok etkisi yarattı. Eyalet Ekonomi Bakanı Martin Zeil (FDP) Siemens Münih şubesinin kapatılmasının yanlış yönetim yanında yanlış bir şirket politikasının sonucu olduğunu eleştirdi.