Almanya'nın Hamburg kentinde radikal islamcı "Milladi İbrahim" adlı yasaklı örgüte destek verdikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanıkların bugün başlayan ve Aralık ayına kadar süreceği açıklanan davası, sanık avukatlarının gidişata yönelik itirazları üzerine, iddianeme okunmadan ertelendi. 

Hamburg'da yaşları 24-36 arasında 10'u Alman vatandaşı, 12 kişi hakkında "Milladi İbrahim" derneğine destek vermekten açılan dava başlamadan ertelendi.

IŞİD terör örgütüne militan toplamakla suçlanan ve Almanya'da 2012 yılında yasaklanan "Milladi Ibrahim" adlı radikal dinci derneğin, faaliyetlerini Hamburg'da yürütmekle suçlanan sanıkların duruşmasını izlemeye, eyalet parlamentosundaki siyasilerden sadece Sol Parti milletvekili Cansu Özdemir katılırken, Alman basının yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

Hamburg Yüksek Eyalet mahkemesinde görülen ve sanık avukatlarından Reinhard'ın gidişata yönelik itirazı üzerine, duruşmaya kısa bir ara verilerek, davanın 4 Mayıs tarihine ertelendiği açıkladı. 

Savcılık iddianemesinde dinci örgüte destek verdikleri ileri sürülen tutuksuz yargılanan sanıkların, Harburg semtindeki Taqwa adlı camide biraraya gelerek, şehrin merkezi yerlerinde "Lies" (Oku) standları organize ederek bedava Kuran dağıtıkları, diğer yandan ise "kutsal savaşa" hazırlık için şiddeti de içeren sportif faaliyetlere katıldıklarına yer verildi.

Hatırlanacağı üzere geçen yıl kasım ayında Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı ülkede faaliyet gösteren Selefileri silahlı cihat ve terör propagandası yapmakla suçlamış ve ardından da Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere Selefilerin sokaklarda Kuran dağıtmasını yasaklamıştı. Resmi makamlarca yapılan açıklamada ise, amacın İslam dinini yaymayı ve Kuran ya da mealini dağıtmayı yasaklamak değil, İslam dininin, radikal ideoloji propagandası yapıp terör örgütlerini destekleyenler tarafından suiistimal edilmesini önlemek olduğu belirtilmişti. Dernek adına faaliyet göstermek, Kuran dağıtmak ve internet kanalıyla propaganda yapmak da yasaklanmıştı.