19 üyeden oluşan uyum meclisi başkanlığına getirilen Sayhan Yılmaz, „Bündnis 90 die Grünen“ grubu ile uyum meclisine girmeyi başarmıştı.

40 bin seçmenin olduğu Krefeld şehrinde, seçmenlerin sadece yüzde onbeşinin sandığa gittiği açıklandı. Değişik oluşumların girdiği seçimden, Sayhan Yılmaz ile diğer yabancı kökenli yeşiller partisi üyelerinin oluşturduğu grup, en çok oy alan fraksiyon olarak meclisteki yerini üç üye ile aldı.

Sayhan Yılmaz, Krefeld Uyum Meclisi’nin ilk toplantısında, kendisinin yanına diğer oluşumların üyelerini de yardımcı olarak toplayarak tek bir listeyle başkanlık seçimine girmeyi başardı.

18 MECLİS ÜYESİNİN OYUNU ALDI

Oluşturduğu liste ile rakipsiz olarak seçime giren Sayhan Yılmaz, açık yapılan oylama sonrası 18 meclis üyesinin oyunu alarak yeni dönem için Krefeld Uyum Meclisi Başkanı seçildi.

Zonguldak doğumlu ve bir telekomünikasyon firmasında proje yönetmeni olarak çalışan Sayhan Yılmaz, seçimin ardından uyum meclisi üyelerine yaptığı açıklamada: “Bize verdiğiniz oylarla gösterdiğiniz güvene yardımcı arkadaşlarım ve kendi adıma teşekkür ediyorum. Daima beraber ve elele çalışarak, bu güvenin karşılığını vereceğimize inanıyorum.” dedi.