Almanya'da Düsseldorf, Essen ve Berlin'den sonra Hamburg'da hastanelerde gerçekleştirilmek istenen sağlık alanındaki kesintiler, Cumartesi günü düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi

Almanya'nın Hamburg kentinde Birleşik Hizmetler Sendikası'nın (Ver.di) destek verdiği yürüyüşe yüzlerce hasta bakıcı ve sağlık emekçisi katıldı.

Merkez Tren İstasyonu yakınındaki St. Georg semtinde bulunan Asklepios Klinik hastanesinin önünde saat 12:00 de bir miting ile başlayan yürüyüşe kadınlı-erkekli protestocular arasında 1.500'e yakın doktor, hemşire, ebe, hasta bakıcı ve hastalar ile çeşitli hastanelerde çalışan sağlık emekçileri katıldı.

Yürüyüş sırasında göstericiler tarafından taşınan "Daha fazla personel yaşam kurtarır" pankartı dikkat çekti.

Çevreden geçenler tarafından yoğun ilgi ile karşılanan yürüyüş sırasında, konuşmacıların Sosyal Demokratlar ve Yeşillerden oluşan eyalet hükümetini sert dille eleştirmesi alkışlarla desteklendi.

Konuşmacılar hastanelere daha fazla kadrolu ve sözleşmeli personel alınmasının zaman kaybedilmeden gerçekleşmesine vurgu yaptılar. Hastanelere daha fazla personel için İttifak'tan Florian Stender, 30 bin Hamburglunun daha fazla personel alınması için Referandum'da imza verdiğine yer vererek, bunun acilen dikkate alınmasını dile getirdi

Ver.di sendikası öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe Sol Parti ve DİDF üyeleri de destek verdi. Şehrin en işlek yeri Mönckeberg caddesi üzerinden geçen yürüyüş güzergahı, Gänsemarkt semtinde düzenlenen bir miting ile sona erdi.