Nürnberg'de Alman polisinin meslek okulunu basarak, 21 yaşındaki Afganlı öğrenciyi sınır dışı etmek üzere yaka paça polis aracına bindirmek istemesi, öğrencilerden sonra siyasiler tarafından da kınandı.

Belediye Başkanı: "Şehrimiz için utanç verici"

Öte yandan, olayla ilgili konuşan Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly de, polisin davranışını tasvip etmediğini söyleyerek "Olay şehrimiz için utanç vericidir" dedi.

Bavyera Eyaleti Milletvekili ve aynı zamanda Parlamento Uyum Komisyonu Başkanı SPD'li Arif Taşdelen verdiği demeçte, olayı kınadığını bildirdi. Arif Taşdelen, Afganlı gencin arkadaşlarının olaya müdahale etmesinin normal olduğunu dillendirerek, polisin sınıfa girerek Afganlı genci yaka paça gözaltına alması son derece yanlıştı" dedi. Taşdelen, "Galiba Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann, "Polislerin bu davranışı ile tutucu ve yabancı düşmanı seçmenlere sinyal vermek istedi" diye konuştu.

Sınır dışı edilmesi ertelendi

Polis yaptığı açıklamada, Afganistan'a kalkacak uçak seferinin, Kabil'de meydana gelen terör saldırısı nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.