Dünkü duruşmada Thüringen Eyaleti'nin Jena kentindeki bir polis müfettişi tanık olarak dinlendi. Müfettiş, o günlerdeki yetkililerin hataları yüzünden NSU üçlüsü Beate Zschäpe, Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos kaçabildiklerini iddia etti.

Patlayıcı madde ve sahte mektup bombaları bulunmasında  “Kameradschaft Jena” adlı Neonazi grubunun ve Börnhardt’ın adının ortaya çıktığını söyleyen Müfettiş, “O zamanki savcı ilk önce kaçma tehlikesine karşı hemen tutuklanmasını istedi, bir gün sonra bu kararından vazgeçti” dedi. 

Beate Zschaepe’nin kiraladığı garajda yapılan aramada üç bomba yapılabilecek kadar malzeme bulunmuş, ama suçlular ele geçirilememişti. Üç NSU üyesi 13 yıl kaçak yaşamayı başarırken, 10 insanı öldürüp, iki bombalama eylemini yapmışlardı.

Öte yandan Alman Haber Ajansı dpa’ya demeç veren Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir Baden-Württemberg İçişleri Bakanı Reinhold Gall’ı NSU cinayetlerini aydınlatmada yeteri kadar istek göstermemekle suçladı. Özdemir, “Sosyal demokrat bir içişleri bakanının faşist cinayetlerin aydınlatılması için bir araştırma komisyonu kurulmasına karşı çıkmasını anlayamıyorum. Willy Brandt bu işe ne derdi?” diye konuştu.