Türkiye'de 24 yıl cezaeviinde kaldığı belirtilen Ali kod adlı 2012-2013 yılları arasında Almanya'nın güneyinde yaşamını sürdüren Kavak, 2015 yılına kadar olan süre içinde PKK için bağış toplamak ve propaganda yapmak ile suçlanıyor.
 
Hamburg eyaleti Sol Parti Milletvekili Martin Dolzer, davanın siyasi nedenlerle açıldığına işaret ederek PKK yasağının kaldırılmasını talep etti. 
 
Almanya Federal Savcısı Dr. Kaiser‘in sunduğu iddianamede, Kavak’ın 2012 yılından itibaren Almanya’nın Güney, Kuzey ve Orta sahası ile İskandinavya’da PKK yöneticisi olarak faaliyet yürüttüğü öne sürülüyor.
 
Kavak’ın avukatları Alexander Kienzle ve Frank Jasenski davanın durdurulması ve Kavak’ın serbest bırakılmasını talep ettiler. Jasenski, PKK’nin insani değerler için mücadele verdiği, bundan dolayı Almanya Adalet Bakanlığı tarafından verilen soruşturma iznin kendisi yasa dışı olduğunu savunurken, Kienzle dosyanın eksik olduğuna işaret etti. Avukatlar ayrıca telefon kayıtlarını Almancaya çeviren tercümanın tarafsız olmadığını belirttiler.

Süheyla Kaplan