Avrupa Postası-Haber Merkezi


Kanlı olay bir temizlik firmasında çalışan Dorota K'nın, eski eşi Birol K'nın Richard-Köhn Straße üzerindeki evinin önünden geçtiği sırada yaşandı.


Resmi nikahlı eşi olmasına rağmen, şiddetli geçimsizlikten dolayı iki yıldır ayrı evde yaşayan Dorota K. bıçaklı ve kezzaplı saldırıya maruz kalarak ölümden kurtuldu.

Karnından, yüzünden ve boynundan yaralanan kadın, yoldan geçmekte olan bir aracın farkedip olay yerinde durmasıyla, acil servise kaldırıldı.

Polisin gelmesiyle paniğe kapılan iki çocuk babası Birol K ise, evinde bileklerini keserek intihar teşebbüsünde bulundu. Kritik bir durumu olmayan Birol K. doktorun ilk müdahalesinin ardından gözaltına alınırken, vücudunun çeşitli yerlerinde yanık ve yaralanmalar bulunan Dorota K'nın ise, ölüm tehlikesini atlattığı açıklandı.

Olay sonrası yapılan ilk açıklamalarda Birol K'nın kanlı olayı önceden planladığı ve Dorota K'yı öldüreceğini çeşitli kereler söylediği iddia edilerek, Türkiye'de sık sık yaşanan erkek şiddeti ve vahşeti tartışmaları, birkez daha Alman kamuoyunun gündemine taşındı.