Başkent Berlin'deki Federal Meclis'te 1998 yılından beri aralıksız milletvekilliği yapan Ekin Deligöz de Yeşiller Bavyera listesinde üçüncü sıradan milletvekili aday oldu.

AYDAN ÖZOĞUZ LİSTE BAŞI ADAYI

Federal Seçimler gelecek yıl Eylül ayında yapılacak. Seçimlere 10 aya yakın bir süre kalırken, partiler eyaletlerde milletvekili adaylarını belirlemeye başladı.

Federal Hükümetin Göç ve Uyum’dan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, seçim bölgesi Hamburg’dan SPD’den liste başı adayı oldu. Özoğuz, 321 delegenin kullandığı 301 geçerli oyun 282’sini aldı. 15 delege Özoğuz’un adaylığına karşı, dört delegede çekimser oy kullandı. Sonuçta delegelerin yüzde 94.1’inin desteğini alan Özoğuz, eyalet listesinin ilk sırasından aday olmayı başardı. 2013 yılından beri Federal Meclis milletvekilliği yapan Metin Hakverdi ise SPD’nin Hamburg listesinde sekizinci sırada kendisine yer buldu.

EKİN DELİGÖZ ALTINCI KEZ GİRECEK

Yeşiller Bavyera Eyalet teşkilatı da milletvekili adaylarını belirledi. Bavyera’da Yeşiller listesinde ilk sıradan Claudia Roth aday oldu. Böylece Roth beş seçimdir peş peşe Bavyera’dan partisinin ilk sıra adayı olacak. Listenin ikinci sırasını ise Yeşiller Federal Meclis Grup Eşbaşkanı Anton Hofreiter aldı. 1998 yılından beri yapılan tüm seçimlerde Federal Meclis’e girmeyi başaran Ekin Deligöz, geçen dönemde olduğu gibi bu kez de Yeşiller Eyalet Listesi’nin üçüncü sırasından aday olacak. Federal Meclis’te en uzun süreli milletvekilliği yapan Türkiye kökenli siyasetçi olan Ekin Deligöz, 1998, 2002, 2005, 2009 ve 2013 yıllarında yapılan Federal Meclis seçimlerinde milletvekili olmayı başarmıştı. Deligöz yine seçilebilecek bir sıradan aday oluyor.