ALMANYA'nın Köln kentinin Bickendorf semtinde yılbaşı kutlamaları sırasında Rus aile ile Türk gençleri arasındaki kavgayı ayırmak isterken iki Türk genci tarafından göğsünden bıçaklanarak öldürülen 39 yaşındaki Samsunlu Aziz Güler dün Köln'deki Bocklemünd'deki Müslüman Mezarlığı'nda toprağa verildi. Köln'deki DİTİB Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazına Güler'in ailesi ile yakın arkadaşları ve cami cemaati katıldı. Güler son yolculuğuna gözyaşları içerisinde uğurlandı.

 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

 

Bir firmada torna tesviye ustabaşı olarak çalışan Aziz Güler'in gözü yaşlı kardeşi Ebru Ata, zanlıların  ifade vermedikleri gerekçesiyle cenazeyi geç teslim aldıklarını söyledi. İnternette Avaaz.org adı internet sitesi üzerinde bir imza kampanyası düzenlediklerini belirten Ata, toplanan imzaları suçluların daha ağır ceza almaları için federal adalet bakanlığına teslim edeceklerini açıkladı. Abisinin basit bir kavga yüzünden cinayete kurban gittiğini belirten Ebru Ata, “Ağabeyimin aile düzeni çok güzeldi. Kendisi ailesine bağlı bir insandı. Hakkında eşinden ayrıldığı söylemleri asılsızdır. Avukat desteğiyle olayı sonuna kadar takip edeceğim. Olaya karışan gençler daha öncede suç işleyip yeterli düzeyde cezalandırılmamışlar. Daha önce müdahale edilseydi ağabeyim şu an yaşıyor olurdu” dedi.

 

SUSKUNLUKLARINI KORUYORLAR

 

Olay yerinden kaçtıktan kısa bir süre sonra polise teslim olan Ferhat (16) ve Cihad'ın (17) cinayetle ilgili suskunluklarını hala korudukları öğrenildi. Olayda kullanılan bıçak bulunamadığı gibi üç çocuk babası Aziz Güler'i iki gençten hangisinin bıçakladığı da hala belirlenemedi. Cinayete adları karışan Ferhat ile Cihad, “ortaklaşa adam öldürme” suçundan tutuklanarak ceza evine gönderilmişti.