Oturumu Kadınlar Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Leyla Güzelsoy-Frölich idare ederken, Erlangen Üniversitesi Öğretim görevlisi Siyaset Bilimcisi Doçent Meltem Kulaçatan toplantıya konuşmacı olarak katıldı.


Aile içi şiddet ve namus cinayetlerinin irdelendiği toplantıda namus cinayetlerinde Berlin’de 7 Şubat 2005 tarihinde erkek kardeşi tarafından katledilen Hatun Sürücü olayını örnek veren Kulaçatan “şiddeti eğitimle ve sevgi ile önleyebiliriz” dedi.Meltem Kulaçatan şöyle konuştu:


“Şiddeti hep beraber engelleyebiliriz. Aile içi şiddeti çocuklarımıza uygulanan şiddeti, iyilikle şefkatle çözebiliriz. Bilhassa eğitim sistemimizde açıklamalarla anne babalarla çözüm üretebiliriz. Kadına şiddet ve namus cinayetleri toplumumuzda büyük yaralar açmaktadır.Bunu yukarda değindiğim gibi birlikte çözebiliriz.Şiddet şiddeti doğurur.Sevgi ise sevgiyi”


Daha sonra söz alan Kadınlar Kulübü Başkanı Gülseren Suzan ve Nürnberg Belediyesi Kadınlar sorumlusu İda Hiller, birlikte çalışmaktan mutluluk duyduklarını ve sık sık toplantılar yaparak kamu oyunun dikkatini bu konuya çekmek istediklerini söylediler