Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild, internet sitesinde yer verdiği bir haberinde, sekizi Türkiye kökenli, biri Yunan ve biri de Alman olan on kişinin öldürülmesiyle ilgili görülen NSU davasının bugünkü duruşmasının detaylarını aktardı okurlarına. Dokuzuncu kurban seçilerek Kassel'de 6 Nisan 2006 tarihinde öldürülen Halit Yozgat'ın (21) ailesinin duruşmasında yer aldığını yazan gazete, duruşma salonunda masasının önüne oğlu Halit Yozgat'ın çocukluk fotoğrafını asan baba İsmail Yozgat (58)'in oğlunun öldürüldüğü günü anlatırken, karşısında duran baş sanık Beate Zschape'ye aniden dönerek, "Kuzum'u neden öldürdünüz?" diye seslendiğini ve buna karşılıkta Beate Zschape'nin sessiz bir şekilde duvara baktığını aktardı.

 

BİR DAHA DOĞUM GÜNÜ KUTLAMAYACAĞIM


Oğlunun işlettikleri internet cafede öldürülmesini acılı sözlerle anlattığı belirtilen baba İsmail Yozgat'ın, "Olay günü ben internet cafede çalışıyordum, öğleden sonra yanıma gelen Halit, ertesi günü kutlayacağımız doğum günüm nedeniyle alış-verişe gitmemi söyledi ve kendisi dükkanda kaldı.

Halit akşam okuluna gideceği için saat 17:00 sıralarında dükkana geldiğimde, kendisini göremedim .Bilgiyasar tamirimi yapıyor diye bakındığımda masada iki damla kan gördüm, sonrasında oğlumun yerde yattığını gördüm.Halit, kollarımda can verdi. O günden beri de doğum günü kutlamıyorum ve bir daha da kutlamayacağım. Oğlumu kaybetmenin acısı bir yana, sokağa çıkamaz duruma geldik. Herkes bize kötü gözle bakıp, oğlun uyuşturucu mu kullanıyordu, mafya işine mi girdi? diye konuşuyorlardı.


Kassel'e döndükten sonra artık sadece 5 çocuktan 4'ü kalmıştı ve oğlum ölmüştü. Oğlumun odasında polisler 40 bin Euro bulmuş, kendisinin uyuşturucu ile bir bağlantı olduğunu diye bir sürü söylentiler vardı. Polise gittim, ve bunların yalan olduğunu söyledim. Ben oğlumu tanıyordum, biz bir dürüst aileyiz. Hangi hak ile oğlumuzu öldürdünüz?. Alman polisi Türkiye'de akrabalarımızı sorguladılar. Onlar bile artık bizimle konuşmuyordu. Bu üzüntüyle kalp krizide geçirdim" dedi.