NSU davasındaki 'derin devlet' rolü ve esrarengiz sır perdesi her geçen gün daha vahim bir hal almaktadır. Sekizi Türkiye kökenli 10 kişiyi öldüren neonazi faşist terör örgütü NSU ile ilgili kamuoyunun geçtiğimiz haftaya kadar bilmediği yeni bir gelişme daha ortaya çıktı.



Nazi teröristlerinin 9 yıl önce Türkiyelilerin yoğun yaşadığı Köln’ün Keup Caddesi’ne düzenlediği bombalı saldırının güvenlik kamerasındaki görüntüleri polis tarafından gizlenmiş. 18 saatlik video filmde saldırıyı düzenleyen iki neonazi terörist Uwe Böhnhardt ile Uwe Mundlos açıkça görülüyor.



Onları bazı kişiler de takip ediyor. Polis bu filmin çok kısa bir bölümünü keserek Federal Meclis Araştırma Komisyonu’na göndermiş. Ancak filmin 18 saat sürdüğünü şimdiye kadar gizlemiş. Film mahkeme dosyalarına delil olarak bile işlenmemiş. Münih’te süren mahkeme de filmden habersiz.

Konuyu uzun zamandır dikkatle değerlendiren bazı hukukcu uzmanlar Almanya' da da, Türkiye benzeri kökü çok derinlerde olan istihbarat destekli "devlet içinde bir devlet" in olduğuna dikkat çektiler.