Saksonya eyaletinin Bautzen kentinde dün gece gerçekleşen olayda, aralarında Neonazilerin de olduğu 80 dolayında aşırı sağcı ile 20 civarında sığınmacı kavga etti. Kavganın sığınmacılar tarafından başlatıldığı iddia edilirken, polisin kavgayı ayırmak için biber gazı ile müdahale ettiği öğrenildi.

Bild gazetesinin bildirdiğine göre, polis sığınmacıları kaldıkları yurda götürdü. Çıkan kavgada yaralanan 18 yaşındaki bir Faslı gencin tedavisi için çağırılan ambulans, Neonaziler tarafından taşlandı. Ambulans ancak polis koruması altında yaralıyı alıp hastaneye götürebildi.

Pazar günü aşırı sağcılar tarafından gerçekleştirilen yürüyüş, sığınmacıların da destek verdiği sol gruplar tarafından engellenmeye çalışılmıştı. Çıkan olaylarda bir kişi yaralanmıştı.

Bautzen, aşırı sağ eylemlerle sık sık gündeme gelen bir kent. Şubat ayı içerisinde sığınmacı yurdu yapılacak olan bir otel ateşe verilmiş, yangın aşırı sağcılar tarafından alkışlarla izlenmişti. Mart ayı içerisinde ise, kenti ziyaret eden Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ırkçılar tarafından yuhalanmıştı.