Almanya'nın Kassel şehrinde 5 Mart Pazar günü yapılacak olan Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimi için Sol Parti'den aday olan Murat Çakır, 46 yıldan beri Kassel'de yaşıyor. Yeni Özgür Politika ve Avrupa Postası'nda köşe yazarı da olan Çakır, sosyal ve siyasal aktiviteleri ile demokratik kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim.  

Murat Çakır, Kassel’in Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda yapacağı ilk işin, belediye başkanlığı aylığının, şu anki kendi maaşını aşan bölümünü başkanlık süresi boyunca çocuk ve gençlik çalışmaları ile siyasi eğitim çalışmalarının finansmanı için bağışlamak olacağını söyledi.

ANA DİLDE BELEDİYE HİZMETLERİ ALMANIN ZAMANI GELDİ


Murat Çakır, Almanya tarihinin ilk Türkiye kökenli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak tarihe geçti. Çakır, bu nedenle ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı etkin mücadele sözü verdi.

Adaylığının »kent politikalarındaki neoliberal düşüncelere karşı mücadele çağrısı olduğunu« belirten Çakır, daha sosyal, daha demokratik, daha katılımcı bir yerel politikanın, herkesin kendi ana dilinde belediye hizmetleri almasının sağlanması, ödenebilir ve insani sosyal konut yapımına başlanması, göçmen dernek ve ibadethanelerine daha fazla destek verilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

 

Özellikle göçmenleri seçimlere katılmaları için cesaretlendirmek isteyen Çakır: »Onlarca yıl Kassel’de yaşamamıza rağmen, Alman vatandaşlığına geçmiş olanlarımız bile, hâlâ ›yabancı‹ muamelesi görüyor, işyerinde, mahallede ve resmi dairelerde ayırımcılığa maruz kalıyor, ırkçı yaklaşımlarla boğuşuyor. Ana dilimizde belediye hizmetleri alamıyor, derneklerimize yardım alabilmek için sayısız formaliteyle uğraşıyoruz. Artık bunları değiştirmenin zamanı geldi” dedi. Çakır, “siyasetçilerin bizleri ciddiye almasını istiyorsak, seçimlere katılmalı, oylarımızla değişim istediğimizi bildirmeliyiz. Haklarımız için mücadele etmedikçe, hiç bir şey değişmeyecektir« dedi.

Çakır, Sadece Almanların, Türkiyeden gelen göçmenlerin değil, Bulgarı, Polonyalısı, Arnavutu ile tüm göçmenlerin belediye başkanı olacağını söyledi. (Haber kaynağı: Radyo Kassel)