Mahmut Özkan / Münih


Güvenlik Konferansı adı altında saldırı ve silah pazarlaması yapan NATO Güvenlik Konferansı'nın gündemini bu yıl ağırlıklı olarak Suriye ve Ukrayna'daki kanlı olaylar oluşturdu. 20 Ülke başkanı ile 50'den fazla dışişleri bakanı ve danışmanının katıldığı zirveyi, üç binden fazla polisin koruduğu açıklandı.


 NATO Güvenlik Konferansı'na karşı eylem birliği komitesinin düzenlediği protesto gösterisine, beş bin kişi katıldı.


Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı (saldırı zirvesi) yaklaşık beş bin kişinin katıldığı miting ve ardından yapılan yürüyüşle protesto edildi.



Zirve yapılan binanın çevresindeki tüm yolların kapalı olması kitlenin tepkisini daha da artırdı. Yürüyüş boyunca renkli görüntülerin olmasının yanı sıra Nato ve Alman devletinin savaş politikaları protesto edildi.

Alman roketlerinin Suriye'de El- Kaide nin elinde ne işi var? sorusu gündeme taşındı. Yürüyüş boyunca Türkçe ve Almanca konuşmaların yanında Kürtçe müziklerin çalması dikkat çekti. Yaklaşık beş saate yakın süren protesto etkinliğinde polisle yaşanan ufak arbedelerin dışında gösteri Marienplatz'de olaysız sona erdi. Aralarında ATİF, AGİF, DİDF, ÖDA ile Kürt dernekleri de yapılan protesto gösterisine katılarak destek sundular.