Dün, iki mültecinin fenalaşıp hastaneye kaldırıldığı açlık grevinde, bugün üç mülteci daha hastaneye kaldırıldı. Mülteciler, açlık grevinin dozunu artırarak sıvı almamaya da
başladılar. Açlık grevinin yarattığı kriz hükümet ve belediye yetkililerini harekete geçirdi. 


Mülteciler, kentin Sendlinger Tor Meydanı'nda kurdukları çadırda başlattıkları açlık grevinde yetkililerden sığınma dilekçelerinin kabulü ve bulundukları koşulların iyileştirilmesi gibi taleplerde bulundular. Protestocuların istekleri kabul edilmezken, eyleme Münihlilerin pek ilgi göstermediği görüldü.
Protestocu mültecilerle görüşen Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Dieter Reiter (SPD) mültecilerin daha iyi koşullarda kalmaları konusunda elinden geleceğini yapacağını söylerken, sığınma dilekçelerinin kabulü konusunun hükümetin yetki alanına girdiğini belirtti.


Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann ise protestocu mültecilerin isteklerinin tamamen olasılık dışı olduğunu söylerken, “Bu eylem için sıfır anlayış gösteriyoruz” dedi. Hermann iltica dilekçelerini kabulü konusunda ise, “Bir hukuk devleti, şantajı kabul edemez” diye konuştu.