Münih'in Moosach semtindeki Olimpia alışveriş merkezinde silah sesleri duyulduğu bildirildi. Polis alışveriş merkezine geniş çaplı bir operasyon başlatırken, bir saldırganın tespit edildiği bilgisi verildi.

Bavyera Eyaleti'ndeki yerel basına yapılan ilk açıklamaya göre 1 kişi öldü ve 15 kişi de yaralandı. Münchner Abendzeitung ise ölü sayısını 15 olarak veriyor. Alman haber kanalı n-tv ise ölü sayısını 10 olarak açıkladı.

Ölü ve yaralı sayısına yönelik henüz resmi bir açıklama ise yapılmadı.



Polisin bölgeye giriş çıkışı kapattığı ve geniş güvenlik önlemi aldığı belirtilirken, polis sözcülüğü tarafından yapılan ilk açıklamada, olayın büyük olduğu ve operasyonun sürdüğü bilgisi paylaşıldı. Alman Bild gazetesi, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, alışveriş merkezine giren silahlı bir kişinin etrafına ateş açtığını, saldırıda ölülerin ve yaralıların olduğunu  duyurdu. 

Saat 18.00 sularında meydana gelen olaydan sonra bölgedeki tramvay seferleri de durduruldu. Geçtiğimiz günlerde de Almanya'nın Würzburg kentinde ISİD üyesi 17 yaşında bir saldırgan trende 4 kişiyi baltayla ağır yaralamıştı. Saldırgan daha sonra polis tarafından vurulmuştu.