Thomas G. ayrıca, sekizi Türkiye kökenli olmak üzere toplam 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyesi Beate Zschaepe ve örgüte yardım yapmakla suçlanan dört kişi hakkındaki davayı ‘maymunlar tiyatrosu’ ve ‘rezillik’ olarak adlandırdı. Mahkemede kendisine yöneltilen sorulara “Bu konuda bir şey söyleyemem” şeklinde yanıt veren şahidin bu şekilde aşırı sağcı çevrede kahraman rolü oynamayı hedeflediği ileri sürülüyor. 
Çarşamba günkü duruşmada ifade veren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör grubunun ölen üyesi Uwe Böhnhardt’ın kardeşi Jan, kendinden sekiz yaş küçük kardeşinin nasıl aşırı sağcı çevreye kaydığı hakkında bilgi verdi. Kardeşinin okulda sorunlar yaşadığını ve bir yerlere ait olmak için aşırı sağa kaydığını anlatan şahit, özellikle işsiz kalmasıyla birlikte ne yapacağını bilmez biri haline geldiğini dile getirdi. Kamyon şoförü şahit, kardeşinin Zschaepe ile de normal bir çift gibi yaşadıklarını anlattı. 
Bir önceki duruşmada ise NSU’nun üç üyesinin (Zschaepe, Böhnhardt ve Uwe Mundlos) geçmişte avukatlığını yapan Thomas J.’nin sorgulanmasına, savunma avukatlarının sık sık verdikleri dilekçelerle ara verildi. Bu avukat da geçmişte olanlar hakkında pek fazla bir şey hatırlamadığını söyledi. NSU davasının bu haftaki 3 günlük duruşmasına aşırı sağcı ve iç istihbarata muhbirlik yaptığı ileri sürülen Tino Brandt’ın şahit olarak katılması bekleniyor.