Yangın sırasında yedi yaşında iken duman zehirlenmesinden ağır yaralı olarak kurtulan ve hâlâ sağlık sorunları yaşayan İbrahim Arslan ve bir grup Alman anti-faşistin öncülüğünde yarın saat 16:00 da katliamın yaşandığı Mühlenstr. 9 adresindeki evin önünde anma töreni yapılacağı açıklandı.



“Irkçılığa karşı herkes açık tavrını ortaya koymalıdır”


Hamburg Eyalet Parlamentosu SPD milletvekili Güngör Yılmaz,
Mölln vahşetinin 23. yılı nedeniyle yayınladığı basın bildirisinde, toplumda yine artan ırkçılığa karşı el birliğiyle mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti.



Yılmaz açıklamasında şunlara yer verdi:
“23 Kasım 1992'de neonaziler Lars Christiansen ve Michael Peters'in Mölln'de kundakladığı Mühlenstrasse'deki evde hayatını kaybeden Bahide Arslan (51), torunları Yeliz Arslan (10) ve Ayşe Yılmaz'ı (14) vahşetin 23. yılında saygıyla anıyoruz. İki Almanya'nın birleşmesinden sonra artan ve her gün kundaklama haberlerinin geldiği 90lı yıllarda yabancı düşmanlığının ve ırkçılığının hazin zirvesini oluşturan Mölln vahşetin anısını canlı tutmak, yakınlarını kaybeden Arslan ve Yılmaz ailesinin yanında olmak toplumda ırkçılığa karşı tavır almak demektir. Tüm dünyada infial uyarıdan Mölln vahşetinden sadece altı ay kadar sonra Solingen'de ikinci bir acı yaşandı. Bu günlerde Almanya'da aynı 90lı yıllarda olduğu gibi yine göçmenlerin ve mültecilerin kaldığı binaların kundaklanması hepimizi tedirgin etmekte. Herkes, her yerde her türlü ayrımcılık ve ırkçılığa karşı açık tavrını ortaya koymalıdır. Bu toplum hepimizin. Hepimiz bu toplumuz. Göçmenler de, mülteciler de Almanya'ya aittir”.