Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından yurt dışında yaşayan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliğinin düşürülmesi talebini onaylayarak Meclis Genel Kurulu'na sevk etmesinin ardindan Sarıyıldız açıklama yaptı.

 HDP Şırnak Vekili Almanya'dan açıklamada bulundu. 

"Bugünkü karar, İktidar ve sistemini en çok zorlayan partimize karşı çok önceden siyasal soykırım temelinde başlatılan sürecin son adımıdır. Bizler açısından beklenmedik bir karar değildi. Her türlü hukuki değerin ayaklar altına alındığı, devletin tüm gücünü elinde bulundurmasına rağmen korku nöbetleri geçiren bir ceberrutun, talimatlarının her türlü yasadan üstün görüldüğü bir dönemi yaşıyoruz.

Ama bedeli ne olursa olsun bu korku imparatorluğu yıkılacak, insanlık ve savaş suçlarına bulaşan muktedirler yargılanacak, bü bu ülkeye  özlemini yaşadığımız eşit, özgür, demokratik yaşam inşa edilecektir."

ERDOĞAN'IN YARGILANMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

"Erdoğan kendisine muhalif olanları önce kriminalize etmekte ve daha sonra da devletin hedefi haline getirmektedir. 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Türkiye'de kriz daha da derinleşiyor. En önemli müttefiki Almanya ile dahi kavgalı hale geldi. Faşizm herkesi düşman olarak görmekte. Erdoğan'ın siyaseti bütün dünyadan Türkiye'den izole edimesine neden olmaktadır" dedi. 

Bundan böyle mücadelelerine devam edeceğini de sözlerine ekleyen Sarıyıldız "Erdoğan yargılanmadan edemeyecek. insanların vijdanında da savaş suçlusu olarak yargılanacak. Erdoğan'ın uluslararası mahkemelerde yargılanması  için çalışacağız. Erdoğan değil bizi halk seçmistir. Halka karşı görevimiz devam edecektir" dedi. 

TÜRKIYE'YE DÖNMEYECEĞİM

Türkiye'nin yarı açık cezaevine dönüştüğünü savunan Sarıyıldız "Cezaevleri kaçtığımız yerler değil. Saray ve savaş suçlularını teşhir edene kadar partim adına Avrupa'da çalışmalarıma devam ediyorum. Siyasal açıdan bir fayda görseydik Türkiye'ye dönerdim. Avrupa'da çalışmalarıma devam edeceğim" dedi. 

Süheyla Kaplan / Almanya