Bu sabah gönderilen bir paket nedeniyle binaya giriş-çıkışı durduran polis, şüphelenilen paketi inceliyor. Federal polisten yapılan açıklamada “Şüpheli bir paketi inceliyoruz” denildi ancak ayrıntı verilmedi.

Polis, çalışmalar tam olarak neticelendirilene kadar başbakanlık ofisine girişe izin vermemesine rağmen, saat 11:00 den sonra incelenen paketin patlayıcı olmadığı açıklandı ve tüm güvenlik önlemlerinin kaldırıldığı açıklandı.


Almanya Başbakanlığı çevresinde güvenlik çemberi kaldırıldı

Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in ofisinin de bulunduğu başbakanlık binasındaki güvenlik çemberi kaldırıldı. Bu sabah saatlerinde şüpheli bir paket nedeniyle binanın ana girişini kapatan polis, mektup ve paketlerin bulunduğu  4 adet kutu içerisinde yaptığı incelemede herhangi bir tehlikeli madde tespit edemedi. Bomba uzmanlarının iki saatlik incelemesinin ardından beş paket açılarak incelendi. Herhangi bir tehlikeli maddeye rastlanmaması üzerine de güvenlik çemberi kaldırıldı.

Tehlikeli paket alarmı

Bu sabah saat 08:30 sularında başbakanlık binasının ana girişinde rutin kontroller yapılırken, başbakanlığa gönderilen mektup ve paketler arasında şüpheli bir paket tespit edilmiş, bunun üzerine ana giriş kapısı güvenlik çemberine alınmıştı. Başbakanlığa giriş diğer kapılardan  devam ederken, 09:30 için planlanan bakanlar kurulu toplantısının da gerçekleştirildiği öğrenildi.

Almanya’da Başbakanlık binası 2010 yılında da şüpheli paket nedeniyle güvenlik çemberine alınmıştı.