21.Mannheim Türk Filmleri festivalinde filmleri izlemeye gelen seyirciler arasından yapılan kura çekiminde bir sinemasevere üç günlük İstanbul gezisi hediye edildi.

Mannheim Cinplex sinemasında gerçekleşen 21. Mannheim Türk Film Festivali kapanış programına Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz, sanatçılar ve sinemaseverler katıldı. Kurz, sinema sayesinde birçok kültürü yakından tanıma imkanına sahip olduklarını dile getirerek, farklı kültürleri bir araya toplayan film festivallerin devam etmesini gerektiğini söyledi.

"Eylül" filminin senaristi ve başrol oyuncuları, (soldan sağa) Cemil Ağacıkoğlu, Görkem Yeltan ve Turgay Aydın

12 Ekim günü  Fatma Girik’in başrol oyuncusu olduğu altı kadının ataerkil topluma karşı sergiledikleri provokatif ve kışkırtıcı direnişin hikayesini mizahi bir dille anlatan  Kurtuluş Son Durak“ filmiyle başladı.  Film Festivali direktörlüğünü  20 kişilik ekibiyle itinayla yönetmiş olan Kanber Altıntaş, Film festivaline destek veren Mannheim belediye başkanı Dr.Peter Kurz’a, ana sponsor  BAKTAT şirketler grubu yöneticisi Mustafa Baklan’a,  ve Mannheim kültür dairesine ve film sanatçılarına-yapımcılarına ve izleyicilere teşekkür etti.  Altıntaş , „ Bu yılki programımızda dikkatlerinizi „türk kadınlarının“ dünyasına çevirmek istiyoruz , uzun yıllardır bizi takip eden siz değerli izleyicilerimize ve maddi manevi tüm destekçilerimize şükranlarımı sunmaktan memnuniyet duyarım“ açıklamasında bulundu.

64. Frankfurt uluslararası kitap fuarı bitimine denk düşen Film festivaline  katılan sanatçıların bir bölümü, aynı zamanda kitap fuarına da katılarak sinema ve sanat üzerine çeşitli etkinliklerde  konuşmacı olarak bulundular.

Birçok filmin bitiminde hazır bulunan başrol oyuncuları ve film yapımcıları, izleyicilerin sordukları sorulara  verdikleri  cevaplarla, sinemanın izleyiciler için bilinmeyen yönlerine kısa da olsa ışık tuttular.  Anında yapılan simültan tercümelerle film oyuncularının değerlendirmeleri sanatsal yetenekleri ve duygulari alman izleyicilere de eksiksiz aktarılarak Türkiyeli yönetmenler ve eserleri  alman sinema severlere de tanıtılmış oldu.