Merkezi Duisburg'da bulunan Daha Fazla Demokrasi Formu (Form für Mehr Demokratie.ev.) tarafından Duisburg Grand Hotel'de 'Türkiye ile Avrupa Birliği İlişkileri Ne Aşamada Devam Ediyor?' başlıklı panel düzenledi. Açış konuşmasını Daha Fazla Demokrasi Formu Başkanı Niyazi Şahin'in yaptığı panele, AB Komisyonu Bonn Bölge Temsilciliği başkanı Dr. Stephan Koppelberg, Kuzey Ren Vestfalya Eyalet (KRV) SPD Milletvekili Serdar Yüksel, KRV Yeşiller Milletvekili Arif Ünal ve CHP Milletvekili Osman Faruk Loğoğlu konuşmacı olarak katıldı. Niyazi Şahin'in "Türkiye'nin AB'ye katılım sürecindeki belirsizlik ve ilişkilerdeki durgunluk taraflar adına şansızlık diye düşünüyoruz" sözlerinin ardından panel, Sinan Kumru moderatörlüğünde başladı. CHP Milletvekili Osman Faruk Logoglu, şöyle dedi:

"1 Temmuz 2012 tarihinde Kıbrıs Rum kesimi, AB Dönem Başkanlığı'nı Danimarka'dan devralacak. AKP Hükümeti'nin aksine biz, Kıbrıs Rum kesiminin Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı sırasında, Türkiye'nin AB ile olan ilişkilerin kesilmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz. Zaten Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım müzakereleri durma noktasına geldi. Müzakerelerin gerektiği gibi devam etmesinden yanayız. Bunun da Kıbrıs Rum kesimini tanıma anlamına gelmeyeceğini düşünüyoruz, ayrıca Rum dönem başkanlığı sırasında, yıllardır Kıbrıs meselesinin arkasına saklanan diğer ülkelerin ve Rum tarafının Türkiye'nin AB'ye katılımına karşı öne sürdüğü ihtirazların foyası ortaya çıkacaktır. Bu durumunda bir fırsat olduğunu ve Kıbrıs sorununun çözümü içinde yeni bir şans olabileceğini düşünüyoruz."

Loğoğlu, bir soru üzerine Rumlar'ın dönem başkanlığının, Rumlar ve onun arkasına gizlenen AB ülkelerinin dürüst olmayan tutumlarını ortaya çıkartmak bakımından bir fırsatı karşımıza çıkartabileceğini söyledi.