Almanya'nın Münih kentinde TKP/ML davası tutuklularından Seyit Ali UĞUR ve Deniz PEKTAŞ, tutuklu HDP milletvekili Leyla Güven’e destek amacıyla 12-18 Mart tarihleri arasında açlık grevi yapacaklarını duyurdu.

12 Mart günü gerçekleşen duruşmada, tutuklulardan Seyit Ali UĞUR ve Deniz PEKTAŞ mahkemenin bitimi sırasında bir açıklama yaparak, Leyla Güven`in sürdürdüğü açlık grevi direnişi ve Türkiye hapishanelerindeki siyasi tutsakların tecrite ve baskılara karşı sürdürdükleri açlık grevleriyle dayanışmak için 5 günlük Açlık grevine başlayacaklarını duyurdular. 

Yapılan Açıklamada şunlar belirtildi :

İzolasyon kırılacak, bu faşist abluka dağıtılacak !

HDP Şırnak Milletvekili, değerli Kürt Kadını Leyla Güven, bugün itibaıyle 125 gündür açlık grevi eyleminde bulunuyor.

Sevgili Leyla, Kürt Halkı üzerindeki baskıların, demokrasi güçleri üzerindeki sindirme operasyonlarının ve zulmün son bulmasını istiyor.

Zindanlarda faşist Türk rejimince sürdürülen işkencenin son bulmasını talep ediyor.Türkiye halklarının ve tüm dünya kamuoyunun dikkatini rejim tarafından uygulanan anti demokratik ve faşist uygulamalara-politikalara çekmek, duyarlılık, itiraz ve direnç oluşturmak istiyor.

Somut olarak, anayasal ve yasal hakları çiğnenen PKK önderi sayın Abdullah Öcalan üzerinde 4 yıldır kesintisiz sürdürülen, mutlak izolasyonda ifadesini bulan işkencenin son bulmasını talep ediyor.

Leyla Güven`in direnişe başlamasından sonra Türkiye-Kürdistan şehirleri ve cezaevleri ve dünyanın birçok ülkesinde binlerce insan tarafından sürdürülen açlık grevlerinin yukarıda ifade edilen meşru ve haklı taleplerini  paylaşıyor ve açlık grevi direnişçileriyle dayanışmak için, 5 günlük  ( 12- 18 Mart arası ) açlık grevine başlıyoruz.

İzolasyon kırılacak, bu faşist abluka dağıtılacak !

Seyit Ali Uğur -JVA Gablingen, Am Fliegerhorst 1, 86456 Gablingen / Almanya

Deniz Pektaş – JVA München, Stadelheimer Str. 12, 81549 München / Almanya

12 Mart 2019