İftara  Bremen ve çevresindeki illerden 500 dolayında Kütahyalı katıldı. Gümüş Palas'ta verilen iftar yemeğinde Kütahya'nın simgesi olan Kütahya Çinisi resimler asıldı, dualar okundu ilahiler söylendi.


Yemeğin organizasyon işiyle uğraşan Bremen Kütahyalılar Dernek Başkanı Yahya Çiçek  bu yıl daha kapsamlı bir ve büyük bir iftar programı düzenlediklerini açıkladı. Amaçlarının Kütahya kültürünü yaşatmak olarak belirten Çiçek, “Bu yıl daha güzel bir iftar düzenledik. İlahi gurubu ve dernek başkanlarını davet ettik. Bu derneğin amacı Kütahya kültürünü yaşatmak” dedi.

 

80 BİN KÜTAHYALI VAR



Bremen'de düzenlenen iftar yemeğine Avrupa Kütahyalılar İnisiyatif Federasyonu Başkanı Adil Emsen'de katıldı. Çoğunluğu Almanya olmak üzere Avrupa'da  yaklaşık 80 bin dolayında Kütahyalı bulunduğuna dikkat çeken Emsen, “Bugün Bremen'deki iftar için buradayız. 2007 yılında 6 derneğin bir araya gelmesiyle federasyon kuruldu. Avrupa yaklaşık  80 bin dolayında hemşehrimiz var. Amacımız  Avrupa'da yaşayan Kütahyalılara hizmet etmek ve birlik beraberliği sağlamak. Bu tür etkinliklerde bulunmaya gayret gösteriyoruz” diye konuştu.