Almanya'nın Hamburg şehrinde 23 Temmuz 2016 tarihinde bir grup Türk gencinin bıçaklı saldırısına karşı, yumruklarıyla kendisini koruduğunu ileri süren tanınmış Kürt boksör İsmail Özen (37) aleyhine açılan dava bugün beraatle sonuçlandı. 

 Almanya'nın tanınmış milyarderlerinden Otto Versand markasının sahibi Michael Otto’nun kızı Janina Otto ile evli, Kürt kökenli boksör İsmail Özen'in bugün beraatle sonuçlanan mahkemesine Alman medyası yoğun ilgi gösterdi.

OLAY GÜNÜ TUZAK KURULDU İDDİASI

23 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan olay günü kendisine planlı bir tuzak kurulduğuna yer veren boksör Özen, “23 Temmuz 2016 tarihinde ablamın oğlu oturduğu evin sokağında bir grup Türk genci tarafından kıstırılarak kendisinden bana telefon etmesi ve olay yerine gelmem isteniyor. Olay yerine ulaştığımda bana pusu kurulduğunu gördüm. Ellerinde bıçakla üzerime saldırdılar. Ben de kendimi savundum ve planlarını boşa çıkardım.” dedi. 

ŞAHİTLER MAHKEMEDE 'HATIRLAMIYORUM' DEDİ

Önceki duruşmalarda Özen tarafından yaralandıklarına yer veren şahitler, bugünkü duruşmada savcı ve hakimin soruları karşısında sık sık "hatırlamıyoruz" şeklinde verdikleri kaçamak yanıtlarla dikkat çektiler. Şahitler dava hakimi tarafından 'yalan söylemeyin" şeklinde uyarıldılar.  

ÖZEN: ŞİDDETE ve SAVAŞLARA KARŞIYIM

Mahkemenin İsmail Özen hakkında verdiği beraat kararı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özen, "Profesyonel boksörüm. Sahip olduğum gücü bir başkasına karşı asla kullanmam / kullanamam ve bunun suç olduğunu da biliyorum. Her zaman barış, adalet, eşitlik ve hukuktan yana oldum. Şiddete, savaşlara, işkenceye sonuna kadar karşıyım ve bunlarla hayatım boyunca mücadele etmeye devam edeceğim"dedi.

Özen açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Davayla ilgili çıkan sonuçla ilgili mutlu olmamla birlikte sürecin henüz tamamlandığını söyleyemeyiz. Çünkü bana açık bir pusu kuruldu. Şans eseri bugün hayattayım. O bıçaklardan biri benim ölümüme neden olabilirdi. Olayın arka planındaki karanlık güçler henüz açığa çıkmadı.  Bu süreçte titiz çalışmalarından dolayı Hamburg polis teşkilatına, davanın aydınlatılması için çalışan mahkeme heyetine, beni yalnız bırakmayan aileme, sevgili eşime ve dostlarıma çok teşekkür ediyorum".