Mustafa Akpolat

2-3 Kasım tarihlerinde, Hamburg, Billstedt semtinde bulunan Mümmelmannsberg'de 35.si düzenlenen, Kültür ve sanat günlerine yüzden fazla Ressam, Yazar, Şair Sanatçı ve Zanaatkar katılarak eserlerini sergilediler.


Kültürel ve sanatsal faaliyet yürüten değişik kurumların ve kişilerin ortak girişimiyle organize edilen, İki gün süresince semt sakinlerininin yoğun ilgisini gören etkinlikte birde özel bir sergiye yer verildi. ''Zamanla dialog'' konulu ve yaklaşık 30 eserin katıldığı özel sergide, Hamburg-Mitte ilçe meclisinden temsil edilen partilerin kültür komisyon sözcülerinden oluşan bir Juri tarafından dereceye giren 5 esere ödüller verildi.

İki gün süresince, müzik ve gösterilerden oluşan yoğun bir programla birlikte, el sanatları'da sergilenerek satışa sunuldu.

Mümmelmannsberger Ganztagsstadtteilschule binasından gerçekleştirilen etkinlikte kurulan sahnede değişik müzik etkinliklerinede yer verildi. Değişik ulusların ve kültürlerin bir arada yaşadığı semtte düzenlenmiş olmasına rağmen, Hamburg'un her semtinden gelen sanata ve kültüre ilgi duyan insanların ziyaret ettiği etkinlik, gelecek yıl daha zengin bir içerikle devam edeceğide belirtildi.


Giriş ücretininin olmadıği etkinlikle amaçlanan, semt halkının sanatsal ve kültürel ürünleri yakından tanıma imkanı sunmak ve sanatçıların ürettiği eserlerini insanlarla buluşmasında engelleyici maaliyet olmadan ürünlerini sergileyebilme imkanı sunmaktı. Yağmurlu ve soğuk bir haftasonunda kültür ve sanata ilgi duyan insanlar, kahvesini yudumlayarak ve pastasının tadını alarak sıcak bir ortamda sergileri gezdiler.