Adil Yiğit

Almanya'da Berlin, Schleswig-Holstein, Nordrhein-Westfalen ve Saarland Eyalet Parlamento'larında temsil edilen Korsanlar Partisi, 15 Şubat Hamburg seçimlerine iddialı başladı. Partinin Almanya yöneticilerinden Kristos Thingilouthis ile liste başı adaylarından (sırasıyla) Burkhard Masseida, Andreas Gerhold, Jörg Dürre, Simone Prim, Stephanie Böhning ve Mustafa Akpolat, yaptıkları basın toplantısında seçimlerde yüzde 5 barajını aşacağız mesajını verdiler.



KORSANLARDAN 70 BİN EURO BÜTÇE İLE SEÇİM ÇALIŞMASI

2013 Federal seçimlerinde Hamburg'da % 2,8 oranında oyla barajı geçemeyen Piratenpartei, 2011 yılındaki Hamburg Eyalet seçimlerinde % 2,1 (70.303) oy almıştı.Tranparenz diye bilinen Şeffaflık ile ilgili yasanın Hamburg Eyaletinde ilk olarak yürürlüğe girmesinde etkili olan Korsanlar Partisi'nin tüm girdi ve çıktılarının internet ortamında şeffaf olarak izlenebildiği aktarıldı.

BARAJI GEÇECEĞİZ



Seçimlerde ne kadar oy bekliyorsunuz? sorusuna, "geçen dönemden daha fazla. Yüzde 5 barajını aşacağız" cevabını veren birinci sıra adayı Burkhard Masseida, seçim faaliyetleri için bütçelerini artırdıklarını ifade etti. SPD'nin büyük boy afişlerinin masrafı kadar sınırlı bir bütçe ile 
(70 bin avro) seçim çalışması yaptıklarını aktaran Masseida, Parlamento dışında da çok şeylerin başarıldığını açıkladı. Buna örnek olarak şefafflık yasasının yürürlüğe girmesini örnek gösterdi. 15 Şubat 2015 Eyalet seçimlerinde hangi partiden oy bekliyorsunuz sorusuna ise şu cevabı verdi: "Politikadan soğumuş, hiçbir partiye oy vermeyen kararsızları hedefliyoruz. Bu seçmenler yeni bir tercih yapsınlar. Birde ilk kez oy kullanacak seçmenlerden ümitliyiz."

ALMAN VE AB VATANDAŞI OLMAYANLARA DA SEÇME HAKKI VERİLSİN



Yüzde 5 barajını geçerek Eyalet Parlamentosu'nda temsil edilirsek, daha başarılı çalışmalara imza atacağız diyen 6. sıra adayı, Türkiye kökenli gazeteci Mustafa Akpolat ise, "Yaşadığımız şehirde binlerce kişi yeni yıla su ve elektrik kesintisiyle girdi. Almanya'nın en zengin kenti olan Hamburg'da bu duruma son verilmelidir. Alman ve AB vatandaşı olmayanlara da seçme hakkı istiyoruz.



Hamburg’da yaşayan herkesin söz ve katılım hakkı olmalıdır. Eyalet hükümeti tüm uygulamalarıyla şeffaf olmalıdır. Tekellerin değil, halkın çıkarlarının daha fazla dikkate alındığı bir şehir istiyoruz" dedi. Pegida ve ırkçılık konusuna da değinen Akpolat, " Günden güne kurumsal boyutlarda ktlesellesen göçmen ve mülteci karşıtı ırkçılığa karşı, yasalarla etkin mücadele edilmelidir. Mültecilere insan onuruna yakışır koşullar sağlanmalıdır. Yabancı düşmanlığı ile ırkçı saldırılara zemin sağlayan Neonazi partiler yasaklanmalıdır" sözlerine yer verdi.