Almanya'da Korsanlar Partisi, (Piraten Partei) ilk kez girdiği 2011 tarihindeki Berlin eyalet seçimlerinde aldığı büyük başarıyla dikkatleri çekmişti. İnternette özgürlük gibi internet kampanyaları düzenleyen ve interneti büyük ölçüde kullanan Korsanlar Partisi'nin şuan ki hedefi, Almanya’da Pazar günü yapılacak 22 Eylül seçimlerde Federal Meclis’e girebilmek.


Almanya’da Yeşiller partisinin yükselişini çağrıştıran Korsanlar Partisi gözünü Federal Meclis'e dikti. "Bir parti başarılı ve uzun vadede faal olmak istiyorsa, toplumdaki temel sorunlardan biri ile mücadeleyi de ilke edinmeli" diyen gözlemciler, "İnternette özgürlük ve güvenlik arasındaki denge de işte böyle bir sorun ve Korsanlar Partisi bu konuyu işliyor. O zaman uzun süre faaliyet göstereceği söylenebilir” diyor.

ÇİFTE VATANDAŞLIK PARTİ PROGRAMINDA

Korsanlar Partisi çifte vatandaşlık hakkının yasallaşmasını (hatta çok sayıda vatandaşlık hakkı savunulmakta) ve opsiyon modelinin kalkmasını programına almış. Korsanlar göçmen kökenliler arasında henüz beklendiği kadar tanınmasa da, Türkiye kökenli gazeteci Mustafa Akpolat  Hamburg'da partinin 7.sıradan federal parlamentoya adayı gösterilmesi ve türkçe çıkan bildiri ve el ilanlarıyla günden güne tanınır olmuş. Akpolat'ın odaklandığı konular arasında şeffaflık, vatandaşlik hakları, opsiyon modelinin kalkması ve internet gibi konular var. 

Almanya'da 30 bin Üye


Korsanlar Partisi beş yıl önce, İsveç'teki Korsanlar Partisi örnek alınarak kurulan genç bir parti. Federal düzeyde üye sayısı yaklaşık 30 bin. Özellikle 2009’da çocuk pornografisi içeren internet sayfalarının bloke edilmesi konusundaki tartışmalar sırasında parti üyelerinde hızlı bir artış oldu. Hamburg'da  üye sayısının 1200 olduğu belirtilmekte

Son kamuoyu yoklamalarına göre, partinin  Berlin ve Hamburg'da gittikçe yükselen bir grafik çizdiğini ve Almanya genelinde yüzde 5 oy oranına yaklaştığı açıklanmakta. Almanya'da iktidardaki koalisyonun küçük ortağı Hür Demokrat Parti'nin oy oranının yüzde 2'lere gerilediği göz önüne alındığında Korsanlar'ın gelecekteki koalisyon aritmetiğinde rol bile oynayabileceği konuşuluyor.

KORSANLAR PARTİSİ'NİN HAMBURG ADAYI MUSTAFA AKPOLAT 


Hamburg'dan 7.sıradan aday olan gazeteci Mustafa Akpolat, 2004 ve 2011 yıllarında eyalet parlamentosu için iki kez bağımsız aday olarak yarışmıştı.


Hamburg'da FSK üzerinden haftalık radyo yayınları ve Güncel adlı dergiyle de yakından tanınan Akpolat, son bir haftadir şehrin en işlek caddesi Mönckebergstr.de Korsanların informasyon masasından biran bile olsa ayrılmıyor. Yanı başında Partisinin Almanya Başkanı Bernd Schlömer ve bir grup partili arkadaşıyla hummallı bir çalışma içindeler.

Akpolat, 22 Eylül Pazar günü yapılacak seçimlerde “Yüzde 5'i aşıp Hamburg'dan Berlin'e bir milletvekili göndermek istiyoruz” dedi.