Murat Rohat- Duisburg



Toplantının açılış konuşmasını yapan Komkar Duisburg dernek yöneticisi Mustafa Katurman, katılımcıları selamladıktan sonra “Demokratikleşme Paketi’’ ile ilgili olarak sözü Murat Dağdelen’e bıraktı, Türkiye‘nin evrensel değerlerde demokratik bir ülke olması için hükümetin yapması gereken bunlardan çok daha fazlası olmalıydı diyen Dağdelen, Paket’in olumlu yönlerinin olduğunu fakat yetmediğini belirterek, bu paket’in seçimlere yönelik bir yatırım olduğuna dikkat çekti.

 

Dağdelen’in konuşmasının akabinde toplantıya katılan KOMKAR Almanya Merkez Yürütme Kurulu üyesi Şeref Akgül, söz alarak Paket hakkında  bir konuşma yaptı. Akgül konuşmasında, Paket, kamuoyunun Alevilerin hak ve özgürlükleri, Ruhban Okulu, KCK tutukluları, düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırlarını genişletmek amacıyla Terörle Mücadele Yasası’nda değişiklik, anadil ile eğitim gibi önemli konulardaki beklentilerini karşılamaktan çok uzak olduğunu ifade etti.

 

Konuşmaların ardından katılımcıların sorularını yanıtlandı. Geç saatlere kadar derneğin müzik grubu tarafından verilen küçük konserle devam eden etkinlik, katılımcıların evlerinde hazırladıkları yemeklerin konuklara ikram edilmesiyle son buldu.