Kılıçdaroğlu Wuppertal'daki galaya katılacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, belgeselci Nebil Özgentürk'ün yazıp yönettiği ve 20 Ocak'ta Wuppertal'da yapılacak “56 yıllık göçün öyküsü, Bizim Hikayemiz” isimli belgeselin galasına katılacak.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da Türklerin 56 yıllık göç serüvenini belgeselci Nebil Özgentürk'ün yazıp yöneterek hazırladığı belgeselin galasına katılacak. Kılıçdaroğlu, partinin üst düzey yetkilileriyle birlikte 20 Ocak'ta Wuppertal'da yapılacak “56 yıllık göçün öyküsü, Bizim Hikayemiz” isimli belgesesi gurbetçiler ile birlikte izleyecek.

Merkezi Köln'de bulunan İnter Doga Projektentwicklung GmbH & Co.KG'nin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde desteklediği, CHP Köln Derneği ve Nazım Hikmet Köln Vakfı birlikte organize ettiği, galaya yaklaşık 4 bin kişinin katılması planırken, çok yoğun talebin olduğu belirtildi.

ONUR DUYARIM

Nazım Hikmet'in doğum günüyle bütünleşen, göçün 56.yılının belgesellendiği etkinliğe katılacağını açıklayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “20 Ocak Cumartesi günü Wuppertal'da olacağım. Gurbetçilerimizle birlikte onların olağanüstü göç serüvenini birlikte izleyeceğim.

Böyle önemli ve anlamlı gecede olmaktan onur duyarım” dedi.

SAYIN KILIÇDAROĞLU HEP YANIMIZDA

İnsanlığın ortak düşü kardeşce bir arada yaşamak barış ve kardeşlik içinde her renkten hikayenin, Nazım Hikmet'in doğum günüyle bütünleştirdiğini belirten CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan, çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini üslendiklerini belirtti. Çapan, “Birinci kuşağın hikayelerinden yeni kuşakların yaşam tarzına, başarı hikayelerinden başarısızlık ve hüzün hikayelerine her rengi Nazım Hikmet'in doğum günüyle bütünleştirdik.

Bu proje siyasi amaç gütmeden, toplumun her kesimini kucaklayan bir projedir. İş ve aş için gurbete çıkanlar gibi,siyasi zorunlu olarakta göç edenlerin hikayesi var. Her ikisinin ortak yanı sila özlemiyle yanıp tutuşmasıdır. Nazım Hikmet'ten Yılmaz Güney'e, Ahmet Kaya'dan Cem Karaca'ya, Neşat Ertaş'tan Zülfü Livaneli'ne kadar uzanan göç hikayemiz var. Bu önemli etkinliğe CHP Lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılması ve bizlerle birlikte hikayemizi izlemesi son derece önemlidir. Sayın Kılıçdaroğlu, Almanya'daki bütün çalışmalarımıza şahsen katılarak destekledi ve yol gösterdi. 20 Ocak'ta da aramızda olacak. Kendisine minnettarım” dedi.

Galada Zülfü Livaneli, Rutkay Aziz, Genco Erkal, Leman Sam, Ferhat Livaneli, Tilbe Saran, Melike Demirağ ve Nebil Özgentürk sahne alacak.

Metin ES / KÖLN