Aile hastaneyi suçladı

İsmail Akgöz’ün ağabeyi Necati Akgöz kardeşinin psikolojik sorunları bulunduğunu, 30 yıldır  tedavi gördüğünü söyledi. İsmail’in ölümünden tedavi gördüğü hastaneyi sorumlu tutan Necati Akgöz, “İsmail son dönemlerde alması gereken ilaçları almıyordu. Son bir haftadır durumu iyi değildi. Sık sık tedavi gördüğü bir hastane vardı oraya gider tedavi olur gelirdi. Salı akşamı İsmail fenalaştı.

Beni bile tanımayacak hale geldi. Hemen hastaneye götürdük. Ancak o gün görev yapan nöbetçi doktor İsmail’in durumunda birşey olmadığını, eve  gidip yatması gerektiğini söyledi. Doktor beni dahi dinlemedi ve bizi eve gönderdi. Kardeşim bu duruma çok sinirlendi. Eve geldik. Gece yarısıydı. Kendisi hava almak için evden çıktı. Aradan 10 dakika geçmeden bende arkasından çıktım.

Ancak onu bulamadım. Hemen polise gidip kardeşimin kaybolduğunu söyledim. Sabah eve polisler geldi ve kardeşimin kanalda ölü olarak bulunduğunu söylediler. Ancak polislerin olayı bize anlatım tavrı çok kötüydü. O gün kardeşim hastaneye alınsa ve iğneleri yapılsaydı bugün aramızda olacaktı. Ben hem hastane, hem de doktor hakkında dava açacağım. Çünkü kardeşimin ölümüne onlar sebep oldu” dedi.

 

Ceset kanalda bulundu

İsmail Akgöz’ün cesedi kentin en büyük alış veriş merkesi olan Waterfront’un yanındaki kanalda bulundu.  Olay yerini gösteren İsmail Akgöz’ün yakınları, „Polis bize İsmail’in buradan çıkarıldığını söylediler. Su akıntılı olduğu için nereden kanala düştüğü bilinmiyor. İsmail burayı çok severdi. Sevdiği yerde öldü“ dediler.