218 bin 700 seçmenin bulunduğu Karlsruhe'de okullarda ve anaokullarındaki sandıklarda oy kullanma, sabah saat 08.00’den akşam 18.00’ e kadar sürdü. Seçimlere Türk asıllı seçmenler de büyük ilgi gösterdi.

Türk asıllı seçmenler oylarını kullanırken, yaşadıkları şehrin yönetilmesinde söz sahibi olmak ve Türk toplumunun ihtiyaçlarına önem veren adayların kazanmasını istedikleri mesajını verdiler.

Akşam saatlerinde açıklanan sonuçların ardından Baden Würtemberg Eyalet Kültür Bakanı Müsteşarı Alman Sosyal Demokrat Parti SPD Partisi adayı Dr. Frank Mentrup, oyların yüzde 55.26′sını alarak şehrin yeni belediye başkanı seçildi. Uzun yıllar Hıristiyan Demokrat Parti CDU’nun kalesi olarak görülen Karlsruhe'de CDU'nun adayı Federal Milletvekili ve KSC Spor Kulübünün Başkanı Ingo Wellenreuther kaybetmiş oldu.  Wellenreuther oyların yüzde 35.1′ünü alabildi. Diğer adaylar Friedemann Kalmbach 4.46 oy 'a ulaşmıştır, Niko Fostiropoulos yüzde 1.52, Jürgen Wenzel yüzde 2,36, Michael Böhm alias yüzde 1, Sascha Toni OEHME oyların 0,39 oranına ulaşmıştır. Diğer kişiler, oy 0.14 oy aldı.

Sonuçların açıklanmasından sonra partililerle sevincini paylaşan 48 yaşındaki evli dört çocuğu babası Dr. Frank Mentrup, “Bu çok güzel bir duygu. Kendimi çok hafiflemiş hissediyorum, Bugün ben değil, hepimiz, tüm ekip kazandı, herkesin desteği için çok teşekkür ediyorum, Siz olmasaydınız bu zaferi elde edemezdik. Şimdi sıra kendimi bu görevde ispatlamakta” şeklinde konuştu.

Karlsruhe’in acil sorunları arasında kreş, okul ve spor salonları, şehir içi metro, Karlsruhe de devam eden inşaat, borçların ödenmesi, şehir canlılığının artırılması KSC Stadı'nın yapılması veya alternatif bulunması gibi konular yer alıyor.

Baden Württemberg Eyaleti Maliye ve Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nils Schmid’te bu zaferde Mentrup’un yanında ve onu ilk kutlayan kişi oldu. Schmid ‘Çok iyi bir BW eyalet Kültür Bakanı Müsteşarı’nı kaybettik ama bir o kadar daha iyi olan Belediye Başkanı kazandık, arkadaşımı kutluyorum’, dedi. Stuttgart’dan sonra Karlsruhe’nin de CDU iktidarını yıkıldığını belirtilen coşkulu kutlamada, partililer Mentrup’u büyük alkışlarla karşıladılar.

Görüntü dökümü

Baden Würtemberg Eyalet Kültür Bakanı Müsteşarı Alman Sosyal Demokrat Parti SPD Partisi adayı Dr. Frank Mentrup Schillerschule'de oyunu kullanırken

Seçim günü SPD Partisi adayı Dr. Frank Mentrup'u, Baden Württemberg Eyaleti Maliye ve Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nils Schmid Yalnız bırakmadı. İlk tebrik eden kişi oldu.

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinin teknoloji ve hukuk kenti Karlsruhe’de Büyükşehir Belediye Başkanı Heinz Fenrich’in selefi seçilen Dr. Frank Mentrup'u bir buket çicek vererek kutladı.

Uzun yıllar Hıristiyan Demokrat Parti CDU’nun kalesi olarak görülen Karlsruhe'de CDU'yu büyük hüsrana uğratan SPD'liler sevinç çığlığı atarak zaferi kutladılar.