Alman Spiegel dergisinin internet sayfasında yayınlanan habere göre, Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck,  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüleşecek.

Türkiye’deki YouTube ve Twitter yasakları konusunu hatırlatan dergiye göre Gauck,  Ankara Üniversitesi’nde yapacağı konuşmada özgürlüklere yönelik kısıtlamalara değinecek. 

Gauck’a Türkiye gezisinde yapacağı konuşma ile ilgili olarak destek veren Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, “Türkiye’nin bu günlerdeki en büyük sorunu haklarının keyfi olarak kısıtlanmasıdır. Bu konu kendisinin hayat felsefesi olması nedeniyle Gauck, doğru yerde doğru adamdır” dedi.

Yeşiller Partisi Dış İşleri Sorumlusu Omid Nouripour ise, “Gauck, bize göre bir ülkenin otoriter tek bir adam sistemine düşürülmesinin kabul edilemeyeceğini vurgulamalıdır” diye konuştu.  

Dergi, Berlin’deki Cumhurbaşkanı Bürosu’nda cumhurbaşkanlığının sosyal ağlara giriş yapmaya başlama tarihinin Türkiye'ye ziyareti tarihiyle aynı zamana getirilmesinin sembolik olarak anlamlı olacağının tartışıldığını, ama henüz kararın verilemediğini belirtti.