Hamburg Polis Merkezi binasında verilen Ian Karan ödülü değerinin 3 bin Euro olduğu belirtildi.

Alman basınının yoğun ilgi gösterdiği ödül töreninde, Hamburg polis şefi Ralf Martin Meyer ile Hamburg Polis Derneği Başkanı Werner Jantosch birer konuşma yaptılar.

Meyer yaptığı kısa konuşmasında, "2017 yılının kahramanlarının ölüm saçan bıçaklı saldırganı engelleyenler olduğu fikri geçen cuma günü Barmbek'te olay yerinde aklıma geldi. Eğer sizler müdahale etmeseydiniz, büyük olasılıkla daha çok sayıda insan yaralanır, yada ölebilirdi. Sizlere duyarlı davranışınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Hatırlanacağı üzere Hamburg İçişleri Senatörü Andy Grote, olay sonrası İslamcı saldırgan Ahmad A.'nın önünü kesip daha fazla kan akıtmasını önleyenleri ödüllendirmek için tüm imkanları gözden geçireceklerini açıklamıştı. Onur madalyası verilmesini düşündüğünü belirten Grote, “Biz bunu, bu insanlara borçluyuz. Onların böyle bir saldırganın önüne dikilmeleri çok cesurca bir girişim” demişti.

Başbakan Angela Merkel de kahramaları kutlamış ve “Kahramanlara teşekkür ediyorum” açıklamasını yapmıştı.

İşte Ian Karan ödülüne layık görülen isimler:

Ömer Ünlü, Jamel Chraiet, Sönke Weber, Toufic Arab, Mohammed Wali, Saifallah Chourabi und Mohamed Bousbia 

'BUGÜN OLSA YİNE TEREDDÜT ETMEM'

Hamburg Polis Derneği Başkanı Jantosch, Ömer Ünlü ve polis şefi Meyer 

26 yaşındaki Filistin asıllı radikal İslamcı saldırgan, Barmbek semtindeki Edeka isimli süpermarkette bıçakla bir kişiyi öldürmüş, bazıları ağır olmak üzere altı kişiyi yaralamıştı. Dışarıda insanları gelişigüzel bıçaklamayı sürdüren saldırganın önünü aynı semtte yaşayan Ömer Ünlü (35) ve orada bulunan bazı göçmen kökenliler ile bir Alman sandalyelerle müdahale ederek kesmişti. Olay sırasında iki çocuğu ve eşiyle birlikte aracında olan oto tamircisi Ünlü, bir büfeden eline geçirdiği demir çubukla radikal islamcı saldırganın başına vurarak, yere yıkmış ve bu darbeler sırasında omzu çıkmıştı.

Benzeri bir olayı bugün yaşansa ne yaparsınız? sorusuna Adana kökenli Ünlü, "aynı duyarlılığı tereddüt etmeden bugün olsa yine gösteririm. Bu caniler insanlığa karşılar" yanıtını verdi.