Almanya'nın Schleswig-Holstein Eyaleti Bad Oldesleo kentinde 15 yaşında bir kız öğrencinin İslamcı Terör Örgütü (IŞİD) üyesi ile görüştüğü gerekçesiyle evi arandı. Okul, kız öğrencinin ailesini konu ile ilgili bilgilendirdi.

İnternet sohbetinde takıldı

Bad Oldesleo Theodor-Mommsen-Okulu öğrencisi 15 yaşındaki kız, IŞİD üyesi ile internet üzerinden sohbet ederken Eyalet Kriminal Dairesi'ne(LKA) takıldı. Öğrencinin sohbet ettiği kişinin IŞİD üyesi olduğundan uzun süredir araştırıldığından dolayı bilgisayar ekranında çok sık rastlandığı belirtildi.

Evi arandı

Konu üzerine öğrencinin evinde arama yapan polis, evde internet sohbetinde yazışmaların dışında her hangi bir terörle ilgili malzeme bulamadığı açıklandı. LKA Sözcüsü Carola Jeschke detaylı bilgi vermezken, “Evde yapılan aramanın asıl amacı kızı korumaktı” demekle yetindi.

Hedef genç kızlar

Dünyanın farklı yerlerinde saldırılardan sorumlu olan İslamcı terör örgütü'nün (IŞİD) asıl hedefi özellikle genç kızlar olduğu ve genç kızları kendilerine çekerek örgütü güçlendirmek olduğuna işaret edildi. 15 yaşındaki öğrencinin ne kadar süredir örgüt üyesiyle görüştüğü ve nasıl tanıştığı üzerine bilgi verilmiyor.

Kesinlikle tehlike yok

Okulun LKA ve Eğitim Bakanlığı tarafından bilgilendirildiği ve her hangi bir tehlike olmadığını açıklayan Okul Müdürü Henning Bergmann, “İlgili makamlarla gerekeni yapıyoruz ama kesinlikle okulumuzda çalışanlar ve öğrenciler için her hangi bir tehlike yok” dedi.

Suçlu değil mağdur

Bergmann, “Bu durumda öğrenci suçlu değil mağdur durumda. Dolayısıyla tehlike öncesi daha iyi olaya bakılabilir. Tüm çalışan ve öğrenciler güvende” açıklamasında bulundu. Velileri mektupla güvenli oldukları bilgileri de iletileceğine dikkat çekildi.

Bilgisayar iyi araç

IŞİD dünyada çok sayıda saldırının ve terörün sorumlusu ve örgütü güçlendirmek için erkeklerin yanı sıra kadınları ve özellikle genç kızları örgütte çalıştırmak için çaba harcıyor. Avrupa'da daha rahat hareket etmeleri için Avrupa'dan üye toplamak için bilgisayarı çok iyi araç olarak kullandıklarınada vurgu yapıldı.

Emine SONUGÜR / BAD OLDESLOE