IŞİD üyesi bir kişiyle telefonda görüntülü konuşarak dini nikah kıyıp Suriye’ye giden Türkiye kökenli Alman vatandaşı Mine K. (46), yıllar sonra Almanya’ya dönerken Bonn Havaalanında "yabanci bir terör örgütüne üye olmak" gerekçesi ile yakalandı.

Federal Savcılıktan yapılan açıklamaya göre 46 yaşındaki Mine K., 2014 sonlarına doğru Suriye’de Esad rejimine karşı savaşmak için IŞİD'e katılmaya karar verdi. Bunun için de IŞİD üyesi bir kişiyle telefonda videolu görüntülü konuşup dini nikah kıydı. Ardından da Türkiye geçti ve bir ay burada kaldıktan sonra dini nikahlı eşiyle birlikte Suriye'ye geçti. Burada kendilerine bir ev tahsis edilen Mine K. ve dini nikahlı eşi, 250 dolar maaş aldı. Mine K. ev işleriyle uğraşırken, dini nikahlı eşi de silahlı çatışmalara katıldı.

ÇATIŞMADA ÖLDÜ

İkili, 2015’in ağustos ayında IŞİD'in Irak’ta işgal ettiği Tal Afar’a yerleşti. Ancak Mine K.’nın eşi 2015’te çatışmada hayatını kaybetti. Bunun üzerine Musul’a dönen Mine K., daha sonra Rakka’ya geçti. Ekim 2016’da Türkiye’ye kaçan Mine K. önceki gün Almanya’ya döndü. Ancak hakkında terör örgütü üyeliği şüphesiyle tutuklama kararı bulunduğu için önce gözaltına alındı, ardından tutuklanarak cezaevine konuldu.