PEGİDA'nın Düsseldorf teşkilatı olan Dügida, Düsseldorf Merkez Tren Garı'nın karşısında bir gösteri düzenledi. Gösteri için akşam saat 19.00 sıralarında yaklaşık yüz kişilik Dügida grubu bir araya gelirken, farklı sendika ve demokratik sivil örgüt temsilcilerinden oluşan yaklaşık bin kişilik bir grupta PEGİDA'cılara karşı eylem için aynı adreste toplandı.

Friedrich-Ebert caddesinde toplanan iki grubun çatışmaması için, Alman polisi geniş güvenlik önlemi aldı. Grup gösterisini, Türkiye kökenli mekanların arasında yapması da dikkat çekti.

BU KEZ HEDEFTE MÜLTECİLER VARDI

Sayıları çok az olmasına rağmen Düsseldorf kentinin adeta altı üstüne getiren PEGİDA'nın Düsseldorf ayağı olan DÜGİDA, bu kez sesini Almanya'ya akın eden mülteciler için yükseltti.

Miting alanında yapılan konuşmada, "Önce 350 bin mülteci dendi, sonra 800 bine çıktı, şimdilerde milyonu aşıyor ve her yılda 500 bin mülteci alınacağı söyleniyor. Bu kadar işsiz varken, mültecileri ülkemizde istemiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"Sabrımız taştı“ anlamına gelen sloganlar da atan grup, "Afganistan, Irak ve Suriye'den gelen mülteciler, ülkemize hastalık getiriyorlar" diye de seslendi. "Almanya, Birleşmiş Milletler'den çıkmalı“ şeklinde dövizler açan grup, Avrupa Birliği'nin bayrağının üzerine de siyah boya ile çarpı işareti yaptığı gözlendi.



Konuşmaların ardından DÜGİDA yürümeye başlarken, karşıt görüşten olan ve yola oturan bir grup uzun süre PEGİDA'cılara geçiş izni vermedi. Polislerin büyük uğraşları sonunda DÜGİDA, sloganlar eşliğinde yürümeye başladı. Polis çemberinde yürüyen gruba, bağlantı sokaklardan sataşmalar olsa da polis sıcak temasın yaşanmasına izin vermedi. Güvenlik gereği polis, DÜGİDA grubun yürüyüş güzergâhını kısalttı. DÜGİDA'nın huzur bırakmadığı Düsseldorf kentinde, gece boyunca polis sirenleri susmadı. 

PEGİDA grubunu protesto etmek için sokak lambasının direğine tırmanan ve kendisini direğe bağlayan bir gösterici de, gösteri bitene kadar aşağı indirilemedi.