Uluslararası kadın hakları örgütü FEMEN İran’da idam edilen Reyhane Cebbari için Almanya'nın başkenti Berlin'de eylem yaptı. Eylemin adresi Almanya’nın başkenti Berlin’deki İran büyükelçiliğinin önüydü.

Pazartesi günü İran Büyükelçiliği’nin önünde 23, 24 ve 30 yaşlarındaki üç FEMEN üyesi kendilerine temsili olarak idam ilmeği taktılar. Eylemciler vücutlarına “Kahrolsun Şeriat”, "İnsan Hakları" ve "Reyhane Cebbari" yazdı. Olay yerine giden polis FEMEN üyelerini gözaltına aldı.



FEMEN ve İnsan hakları örgütleri, Cebbari’nin kendisine tecavüz etmeye çalışan Serbendi’yi bıçakladığını kabul ettiğini ancak cinayeti başkasının işlediği yönündeki açıklamalarının yeterince soruşturulmadığını söylüyordu.

FEMEN de yaptığı açıklamada Cebbari’nin kendisini savunduğunu söyledi. İdam cezasına karşı olduğunu ve evrensel insan haklarını desteklediğini söyleyen Femen Almanya’nın İran’a sattığı vinçlerle idam cezalarının infazına yardım ettiğini vurguladı. Örgüt batı ülkelerine ikiyüzlüce davranmaktan vazgeçip insanlığa karşı suçlara ses çıkarmaları çağrısı yaptı. İran 26 yaşındaki Cebbari’yi Murteza Serbendi adlı Iran istihbaratında görevli üst düzey bir yetkiliyi öldürmek suçundan hafta sonu idam etmişti.